Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Câți bani câștigă un agent de fotbaliști

Postat la: 25.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Revista americană Forbes a realizat un clasament al celor mai bogați impresario de fotbaliști. Portughezul Jorge Mendes conduce ierarhia. Lusitanui îl impresariază pe antrenorul Jose Mourinho, dar și pe jucători precum Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Thiago Silva, Radamel Falcao, Angel Di Maria sau David De Gea. Mendes a câştigat 85 de milioane de euro, după ce a încheiat contracte în valoare de 850 de milioane de euro.

Pe locul secund se află britanicul Jonathan Barnett. Acesta e agentul jucătorilor Gareth Bale, Joe Hart, Wojciech Szczesny, Luke Shaw, Ashley Cole şi Phil Jagielka. El a obținut venituri de 39 de milioane de euro, după ce a realizat afaceri în valoare de 400 de milioane de euro.

Poziția a treia e ocupată de neamțul Volker Struth, având câştiguri în valoare de 37 de milioane de euro. Struth îi reprezintă pe Marco Reus, Mario Gotze, Toni Kroos, Benedikt Howedes şi Josip Drmici.

Spaniolul Jose Otin ocupă poziţia a patra și impresariază fotbaliștii Fernando Torres, Javi Martinez, Jesus Navas, Pedro Rodriguez, Vitolo, Raul Garcia şi Nacho Monreal. El a făcut afaceri de 250 de milioane de euro şi a câştigat 26 de milioane de euro.

Italianul Mino Raiola se află pe locul cinci, având câştiguri de 25 de milioane după afaceri de 250 de milioane de euro. Raiola îi reprezintă pe Zlatan Ibrahimovici, Paul Pogba, Henrik Mkitarian, Romelu Lukaku şi Mario Balotelli.

Între primii 50 de agenţi de sportivi se află 13 din baseball, zece din fotbal american, zece din baschet, opt din hochei pe gheaţă, şapte din fotbal şi doi din golf.

Cel mai bogat agent sportiv este americanul Scott Boras, impresariază jucători de baseball. Boras a câştigat 104 milioane de euro şi a făcut afaceri de două miliarde de euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE