Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Campionatele Mondiale de gimnastică artistică 2015. Vineri, prima zi a ediției

Postat la: 23.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: sportnews.libertatea.ro

Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, ediția 2015, debutează vineri, la Glasgow (Scoția). La competiție vor participa 594 de sportivi din 87 de țări, inclusiv România. Miza o reprezintă atât medaliile puse în joc, cât și calificarea la Jocurilor Olimpice 2016.

Vineri sunt programate calificările la feminin, cu România repartizată în prima subdiviziune (11,15, ora României), în timp ce băieții vor intra în concurs luni seara, în subdiviziunea a 8-a.

Echipa României de fete este alcătuită din următoarele sportive: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Iridon, Laura Jurca și Silvia Zarzu, în timp ce Anamaria Ocolișan și rezerva Andreea Munteanu sunt accidentate. Cătălina Ponor e marea absență. Ea a suferit săptămâna aceasta o intervenție chirurgicală la un picior. Antrenorii lotului sunt Lucian Sandu, Cristian Moldovan și Lăcrămioara Moldovan, iar colectivul medical e alcătuit din dr. Mihaela Dobrinici, Toma Vasilescu, Florin Aștefanei.

La masculin, pentru România vor concura Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Andrei Ursache și Laurențiu Nistor (rezervă Andrei Groza). Antrenori sunt Ioan Suciu, Vasile Vug și Ștefan Gall, iar colectivul medical e format din dr. Bogdan Codorean și Răzvan Spirescu.
Delegația este condusă de Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică, iar din ea mai fac parte arbitrii Raluca Bugner, Dan Grecu și Eugen Cățean, precum și Anca Grigoraș, delegat FIG.

Calificările se încheie pe 24 octombrie la feminin și respectiv pe 26 octombrie la masculin. Primele 8 clasate își asigură biletele pentru Rio, în timp ce echipele de pe locurile 9-16 au o a doua șansă la concursul preolimpic de la Rio, programat între 16 și 19 aprilie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE