Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CM RUGBY 2015. România vs Franța. Andrei și Valentin Ursache sunt primii frați din rugby-ul românesc ce vor juca la Cupa Mondială

Postat la: 22.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: frr.ro

Nationala de rugby a Romaniei va debuta miercuri, 23 septembrie, de la ora 22.00, la Cupa Mondiala din Anglia, intr-un meci cu vicecampioana mondiala, Franta. Competiția va avea o premiera in rugbyul romanesc, prezenta a primei perechi de frati care vor evolua pentru "Stejari": Valentin (30 de ani) si Andrei Ursache (31 de ani), potrivit frr.ro.

Primul care si-a facut un nume in rugby este Valentin. Junior de perspectiva, acesta a ajuns repede la Steaua, apoi la Baia Mare, ca in cele din urma sa faca pasul spre Franta, intai la Aix-en-Provence si apoi la Oyonnax. Cu timpul a devenit unul dintre oamenii de baza ai pachetului de inaintare al Romaniei, uriasul din linia a doua, fiind prezent alaturi de Stejari la Cupa Mondiala din 2007 si cea din 2011. "Ursu", cum este poreclit, a fost cel care si-a adus fratele mai mare la rugby, in urma cu 8 ani. Andrei mai facuse rugby, insa renuntase pentru a se axa mai mult pe invatatura si pentru a-si ajuta familia. Insistentele fratelui sau l-au adus pe terenul dintre H-uri, la Arad. A fost primul pas din cei multi care aveau sa il poarte in echipa Romaniei, pentru care avea sa debuteze in 2012, intr-un meci cu Portugalia. Un debut de zile mari, in care "Bubu", cum este poreclit a marcat un eseu. In numai trei ani acesta a ajuns unul dintre cei mai buni pilieri autohtoni, ceea ce i-a adus si locul in echipa de Cupa Mondiala.

"In primul rand sunt mandru pentru fratele meu, a fost unul dintre visele mele ca sa ajung sa joc cu el in aceeasi echipa, iar faptul ca vom reprezenta impreuna Romania la o editie a Cupei Mondiale, este o onoare imensa. Ma bucur mult pentru el, stiu cat a muncit, cat s-a pregatit ca sa ajunga la nivelul colegilor si imi doresc sa facem o Cupa Mondiala frumoasa, cu meciuri bune, sa jucam cat mai mult impreuna", a declarat pentru frr.ro, Valentin Ursache.

Participant cu Stejarii si la editiile din 2007 si 2011 ale Cupei Mondiale, acesta a marturisit ca nu i-a dezvaluit prea multe fratelui mai mare despre ce inseamna participarea la un astfel de eveniment. "Nu i-am spus prea multe despre ce va fi in Anglia pentru ca aceste lucruri se traiesc pur si simplu, fiecare se bucura de prezenta acolo in felul lui. Imi amintesc ca la prima mea participare aveam emotii foarte mari, dar asta pana am intrat pe teren", spune Vali.

Desi face rugby de doar 8 ani, prin multa munca si seriozitate, Andrei Ursache a devenit o prezenta constanta in echipa Stejarilor. "Nu m-am gandit ca voi ajunge atat de departe. Am inceput la insistentele fratelui meu, apoi a inceput sa imi placa. Am avut si momente mai grele cand era sa ma las, dar ma bucur ca am putut trece peste tot, Vali m-a incurajat tot timpul. A fost o mare bucurie pentru mine faptul ca am fost selectionat sa merg la Cupa Mondiala. Nici macar nu indrazneam sa sper ca voi ajunge aici. Ma bucur ca nu am muncit in zadar si sper sa nu dezamagesc prin jocul meu. Imi doresc ca echipa sa aiba o evolutie buna, sa facem un joc de calitate si de ce nu, sa reusim o surpriza", a declarat Andrei.

Valentin Ursache
Data nasterii: 12.08.1985, Neamt
Post: linia a doua
Inaltime: 194 cm
Greutate: 110,8 kg
Club: Oyonnax
Selectii: 60
Puncte marcate: 15
Debut: Romania - Italia (2004 meci test)
Prezente la Cupa Mondiala: 2007 si 2011
Andrei Ursache
Data nasterii: 10.05.1984 - Neamț
Postul: Pilier
Inaltime: 180 cm
Greutate: 110.4 kg
Club: Carcassonne
Selectii: 22
Puncte marcate: 10
Debut: Romania - Portugalia (2012 - Cupa Europeana a Natiunilor)
Cupe Mondiale la care a participat: N/A

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE