Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cristiano Ronaldo a ascuns 150 de milioane de dolari în paradisuri fiscale

Postat la: 03.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristiano Ronaldo a ascuns 150 de milioane de euro în diverse paradisuri fiscale în ultimii şapte ani, prin companii paravan, scrie L'Equipe, care citează Mediapart, organizaţie care a participat la o anchetă denumită Football Leaks.

Atacantul portughez ar fi profitat de un sistem elaborat de evaziune fiscală pus în practică de agentul său, Jorge Mendes, cel care îi reprezintă, printre alţii, pe antrenorul Jose Mourinho şi pe atacantul columbian Radamel Falcao (AS Monaco). Jucătorul echipei Real Madrid şi-a vândut la 20 decembrie 2014 drepturile de marketing pentru anii 2015-2020 pentru 74,7 milioane de euro, unei companii din Insulele Virgine Britanice. Acest lucru i-a permis să profite de un regim fiscal care a expirat la finalul lui 2014, iar economia estimată a fost de 31 de milioane de euro de impozite neplătite.

Portivit El Mundo Deportivo, drepturile de imagine ale lui Ronaldo pentru perioada 2009-2014 fuseseră cumpărate tot de o companie din Insulele Virgine Britanice, pentru 74,8 milioane de euro. Pentru cele aproape 150 de milioane de euro cât au totalizat cele două tranzacţii, Ronaldo a plătit fiscului spaniol 5,6 milioane de euro, adică mai puţin de patru la sută. La rândul lui, Mourinho ar fi ascuns 12 milioane de euro fiscului, banii fiind plasaţi într-un cont elveţian deţinut de o societate aflată în Insulele Virgine Britanice. Antrenorul portughez a fost nevoit să plătească 4,4 milioane de euro după o anchetă a fiscului spaniol, a mai scris L'Equipe.

Mediapart şi partenerii din reţeaua European Investigative Collaborations au avut acces la 18,6 milioane de documente oficiale, prin care se arată că portughezul Jorge Mendes a pus în practică un sistem offshore de evaziune fiscală de o amploare inedită, pentru şapte vedete pe care le reprezintă. Acest sistem a permis ascunderea a 188 de milioane de euro venituri, în Irlanda, Elveţia, Insulele Virgine Britanice şi Panama. Radamel Falcao şi-a ascuns o parte din venituri într-un cont din Elveţia, în perioada în care a jucat la Atletico (până în 2013). Circa 1,3 milioane de euro ar fi fost ascunşi în societăţi din Irlanda şi Insuele Britanice Virgine. Jucătorul este anchetat de fiscul spaniol.

Gestifute, compania impresarului portughez Jorge Mendes, a răspuns acuzaţiilor formulate de Football Leaks, conform cărora fotbalistul Cristiano Ronaldo şi antrenorul Jose Mourinho ar fi ascuns venituri de zeci de milioane de euro de fisc, precizând că atât atacantul, cât şi tehnicianul şi-au îndeplinit obligaţiile fiscale în Spania şi Marea Britanie. "Un ziar a făcut acuzaţii nefondate, potrivit cărora Gestifute, clienţii şi consilierii săi au creat, organizat sau proiectat, direct sau indirect, structuri pentru evaziune fiscală în paradisuri fiscale. Cele mai serioase şi răutăcioase acuzaţii se referă la Jose Mourinho şi la Cristiano Ronaldo (...) Atât Cristiano Ronaldo, cât şi Jose Mourinho s-au achitat în totalitate de obligaţiile faţă de autorităţile fiscale din Spania şi Marea Britanie. Nici Cristiano Ronaldo, nici Jose Mourinho nu au fost vizaţi vreodată de proceduri legale privind comiterea de infracţiuni fiscale. Orice insinuare făcută la adresa lui Cristiano Ronaldo sau a lui Jose Mourinho cu privire la comiterea de infracţiuni fiscale va fi raportată autorităţilor legale şi deferită justiţiei", se arată într-un comunicat al Gestifute, care precizează că documentele aflate în dosarul Football Leaks au fost obţinute în urma unor atacuri cibernetice şi că există o decizie a justiţiei spaniole care interzice publicarea lor."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE