Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cristina Neagu, despre meciurile cu Danemarca, Muntenegru și Uruguay, din turneul preolimpic: "Vor fi pe viață și pe moarte"

Postat la: 14.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de handbal a naționalei României, se așteaptă ca turneul preolimpic cu Danemarca, Muntenegru și Uruguay să se dispute ''pe viață și pe moarte''. 

''Mă aștept la un turneu preolimpic 'pe viață și pe moarte'. Orice sportiv din lume dorește să participe la Jocurile Olimpice și consider că acest lucru este cea mai mare realizare pentru un sportiv, un handbalist în cazul meu. Avem o grupă foarte dificilă. Danemarca are avantajul terenului propriu și mă aștept la un meci foarte dificil, de două ori mai greu ca la Campionatul Mondial. Muntenegru este și ea o echipă foarte puternică, a arătat multă calitate în ultimii ani și vrea să ajungă la Jocurile Olimpice la fel de mult ca și noi. Nu știu prea multe despre Uruguay în acest moment, dar cu siguranță va lupta pentru șansa sa'', a mai spus Neagu, pentru portalul Handbal Planet.

Echipa feminină de Handbal a României va juca pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio în turneul preolimpic 2, cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay. Din acestea primele două clasate vor obține calificarea la competiția găzduită de Brazilia.

Componenţa turneelor preolimpice este următoarea:

Turneul 1: Olanda, Franţa, Japonia, Tunisia;
Turneul 2: România, Danemarca, Uruguay, Muntenegru;
Turneul 3: Polonia, Rusia, Suedia, Mexic.

Turneele preolimpice sunt programate în perioada 18-20 martie 2016. La Jocurile Olimpice de la Rio 2016 sunt deja calificate Brazilia (naţiune gazdă), Norvegia (campioană mondială 2015), Spania (vicecampionă europeană 2014), Angola (câştigătoarea turneului din Africa), Argentina (câştigătoarea Jocurilor Pan Americane) şi Coreea de Sud (câştigătoarea turneului din Asia). Acestor şase echipe li se vor alătura primele două clasate în fiecare din cele trei turnee preolimpice.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE