Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cupa Mondială de rugby 2015. România vs Franța. "Stejarii" debutează la a opta ediție, cu vicecampioana mondială

Postat la: 23.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: frr.ro

Naționala de rugby a României va debuta, miercuri seară, la cea de-a opta ediție a Cupei Mondiale. Prima adversară din Grupa D a "Stejarilor", e vicecampioana mondială, Franța. Dacă România are ca obiectiv să nu se facă de rușine, francezii vor o victorie la scor. Tripla finalista a Cupei Mondiale (1987, 1999 si 2011), "cocoșii galici" vor să obțină și punctul bonus ofensiv, cel acordat echipei care inscrie cel putin patru incercari intr-un meci.

"Da, punctul bonus este important. Cu acest regulament poti vedea o echipa neinvinsa terminand pe locul 2 in grupa. Asadar, noi avem nevoie de acest bonus pentru a nu ajunge in situatia de a nu juca pentru primul loc in ultimul meci, cel cu Irlanda", a ceclarat antrenorul secund al echipei Frantei, Patrice Lagisquet.

Castigatoarea Grupei D va intalni, in sferturile de finala, pe ocupanta locului 2 in Grupa C. Franta nu-si doreste o confruntare cu Noua Zeelanda in faza eliminatorie desi si o intalnire cu Argentina nu trezeste amintiri prea placute.

Confruntarea dintre România și Franța va avea loc pe cea mai noua arena din Londra, fiind pentru prima oara cand Stadionul Olimpic este locul de desfasurare a unui meci oficial la Rugby World Cup. Tot acolo se vor disputa partidele Noua Zeelanda - Namibia (Grupa C, 24 septembrie), Irlanda - Italia (Grupa D, 4 octombrie), Africa de Sud - SUA (Grupa B, 7 octombrie) si meciul pentru locurile 3-4 (30 octombrie).

Arena care a gazduit intrecerile de atletism din cadrul Jocurilor Olimpice de vara din 2012, precum si festivitatile de deschidere si de inchidere a acestei competitii se afla in Lower Lea Valley, zona Stratford, in partea de est a Londrei. Terenul pe care a fost ridicata a fost ales in 2007, constructia sa debutand pe 22 mai 2008. Cu o capacitate initiala de 80.000 de locuri, Stadionul Olimpic a intrat intr-un proces de reamenajare după JO, prima modificare vizand partea sa superioara, structura metalica fiind restransa.

PRIMUL XV al României:

1.Mihai Lazar , 2. Otar Turashvili , 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan , 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci , 8. Mihai Macovei (cpt), 9. Florin Surugiu , 10. Dănuț Dumbravă , 11. Adrian Apostol , 12. Florin Vlaicu , 13. Paula Kinikinilau , 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu

REZERVE: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horațiu Pungea, 19. Ovidiu Toniță, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Ionuț Botezatu, 23. Csaba Gal

Sursa: frr.ro

Meciul dintre România și Franța din Grupa B a Cupei Mondiale de rugby 2015 va avea loc de la ora 22:00 (ora României) și va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE