Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Update: DOSARUL TRANSFERURILOR. Gică Popescu, ELIBERAT condiționat. Judecătorii au respins apelul procurorilor

Postat la: 04.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: libertatea.ro

Judecătorii au decis să respingă apelul procurorilor și să-l elibereze condiționat pe Gheorghe Popescu.

"În baza art.425 ind.1 al. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. raportat la art. 587 alin.3 C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2313 din data de 05.10.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în dosarul nr. 35674/4/2015. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 04.11.2015", se anunță în decizia Curții, potrivit dolcesport.ro.

///

Tribunalul Ilfov va judeca miercuri, 4 noiembrie, cererea DNA de a nu-l elibera condiționat pe Gică Popescu. Judecătoria Sectorului 4 motivează decizia de eliberare a fostului internațional român, care nu este definitivă, prin faptul că a scris patru lucrări, a avut un comportament bun şi activităţi pentru care a fost recompensat în penitenciar.

Cererea DNA a fost respinsă de judecător, pe motiv că nu poate stabili dacă o lucrare este știintifică sau nu. În dosarul fostului internațional român, Comisia de la Penitenciarul Jilava arată că acesta are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adauga 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenție. Astfel, Popescu a stat în închisoare o treime din pedeapsa primită, el putând fi eliberarat condiționat.

La data de 4 martie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în Dosarul Transferurilor la trei ani, o lună și zece zile de închisoare. De asemenea, Popescu nu are dreptul de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după eliberarea din penitenciar.
El a fost găsit vinovat de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Mai exact, acesta nu a declarat sumele de bani din transferurile fotbaliștilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistrița la gruparea greacă Panathinaikos) și Florin Bratu (de la Rapid la formația turcă Galatasaray).

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE