Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Elisabeta Lipă a cedat reclamațiilor făcute de secui! Interzice intonarea imnului "Deșteaptă-te, române!", înaintea meciurilor de baschet feminin

Postat la: 15.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, vrea să interzică intonarea imnului României. Fosta atletă a explicat, într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, că legislația în vigoare nu permite intonarea imnului înaintea competițiilor sportive interne.

"Doresc să mă adresez suporterilor, care și-au manifestat nemulțumiri cu privire la adresa emisă de MTS, cu nr. 377/13.01.2016, cu câteva precizări, față de un subiect care suscită interes și care, consider eu, nu a fost înțeles și din cauza unei prevederi din regulamentul Federației Române de Baschet, clar în contradicție cu legea. Nu a fost un ordin de ministru, cum s-a speculat, nu s-a constituit în vreo amenințare sau jignire la adresa cuiva", a afirmat Lipă.

Înaintea meciului Sepsi Sf Gheorghe - Universității Cluj disputat la 5 ianuarie, în etapa a 17-a a Ligii Naționale feminine de baschet s-a intonate atât imnul României cât și imnul Ținutului Secuiesc.

Oaspetele si-au continuat încălzirea la indemnul antrenorului bosniac Dragan Petricevic. Spectatorii s-au simțit jigniți și pe întreaga desfășurare a partidei au înjurat și huiduit. Ulterior, Ministerul Tineretului și Sportului a reacționat:

"Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România. Imnul național al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia. Nerespectarea dispozițiilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500 și 5.000 de lei".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE