Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












EURO 2016. România e în grupă cu Franța, Albania și Elveția. Tricolorii vor evolua în meciul de deschidere. Vezi tabloul complet al celor șase grupe

Postat la: 12.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: frf.ro

Naționala de fotbal a România a fost repartizată în Grupa A la Campionatul European 2016 și va evolua împotriva Franței, Albaniei și Elveției, în urma tragerii la sorți care a avut loc sâmbătă seara, la Palais des Congrès din Paris. Iată componența celor șase grupe:

Grupa A: 1. Franța, 2. ROMÂNIA, 3. Albania, 4. Elveția;

Grupa B: 1. Anglia, 2. Rusia, 3. Țara Galilor, 4. Slovacia;

Grupa C: 1. Germania, 2. Ucraina, 3. Polonia, 4. Irlanda de Nord;

Grupa D: 1. Spania, 2. Cehia, 3. Turcia, 4. Croația;

Grupa E: 1. Belgia, 2. Italia, 3. Irlanda, 4. Suedia;

Grupa F: 1. Portugalia, 2. Islanda, 3. Austria, 4. Ungaria.

România și Franța vor disputa meciul de deschidere, pe 10 iunie, pe Stade de France din Saint-Denis (22:00, ora României). La tragerea la sorţi, naţionala României a fost reprezentată de selecţionerul Anghel Iordănescu şi de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

///

UPDATE: A început tragerea la sorți a grupelor EURO 2016. Țara gazdă, Franța, va fi repartizată în Grupa A.

Suspansul microbiștilor va lua final în această seară. Tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de fotbal va avea loc azi, de la ora 19:00, la Palais des Congrès din Paris. Evenimentul va fi prezentat de doi foști campioni europeni, francezul Bixente Lizarazu (97 de selecții, câștigător al EURO 2000) și olandezul Ruud Gullit (66 de selecții, câștigător al EURO 1988), scrie frf.ro. 


Invitați de onoare, cei care vor efectua tragerea la sorți sunt, de asemenea, câștigători ai trofeului suprem în Europa: Oliver Bierhoff (70 de selecții pentru Germania, câștigător al EURO 1996), David Trezeguet (59 de selecții pentru Franța, câștigător al EURO 2000), Angelos Charisteas (88 de selecții pentru Grecia, câștigător al EURO 2004) și Antonin Panenka (59 de selecții pentru Cehia, câștigător al EURO 1976).

Cele 24 de reprezentative participante la EURO 2016 au fost împărțite în patru urne. Franța, în calitate de țară gazdă, a fost repartizată automat pe prima poziție a grupei A.

Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia
Urna 2: Italia, Rusia, Elveția, Austria, Croația, Ucraina
Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, ROMÂNIA, Slovacia, Ungaria
Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Țara Galilor, Albania, Irlanda de Nord

Procedura tragerii la sorți este următoarea: mai întâi vor fi extrase și repartizate, pe rând, în grupe, de la B la F, selecționatele din prima urnă.

Se va trece apoi la extragerea echipelor din urna a 4-a, repartizate în ordine de la A la F, pe o poziție care, de asemenea, va fi trasă la sorți. Aceeași procedură va fi repetată și în cazul reprezentativelor din urnele a treia, respectiv a doua.

Turneul final al Campionatului European va avea loc între 10 iunie şi 10 iulie. Naționala de fotbal a României va participa la competiția din Franța, după ce a terminat pe locul doi în Grupa F a campanieie de calificare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE