Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












R0MÂNIA - ALBANIA 0-1. Tricolorii au fost eliminați de la EURO 2016. Încă o rușine pentru naționala României / VIDEO

Postat la: 19.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: frf.ro

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Albaniei, dumunică seară, în ultima etapă a Grupei a Campionatului European, rezultat în urma căruia tricolorii au ratat calificarea în optimile de finală ale competiției. Unicul gol al confruntării a fost marcat de atacantul Sadiku, în minutul 43, după o ieșire din poartă hazardată a lui Tătărușanu.

Ultimul succes al albanezilor obținut împotriva României data de acum 68 de ani. Albania a obținut prima victorie din istorie, la un turneu final de Campionat European. Tricolorii rămân cu punctul obținut în confruntarea cu Elveția și cu jocul bun din meciul cu Franța, de la deschiderea EURO 2016. Anghel Iordănescu și-a încheiat mandatul de antrenor al echipei naționale.

În celălalt meci din ultima etapă a Grupei A, Franța și Elveția au remizat, scor 0-0, iar cele două reprezentative vor evolua în optimile de finală.

///

EURO 2016

ROMÂNIA - ALBANIA 0-1
Sadiku (43) 

CLASAMENTUL GRUPEI A, AICI

///

Final de meci.

Min. 75. Florin Andone nimerește transversala, cu un șut în forță!

Min. 72: eroare imensă a arbitrilor, care au oprit o fază de atac a României, pe motiv de ofsside. Reluările tv nu le-au dat dreptate!

Min. 68: ultima schimbare la România. A ieșit Adi Popa, a intrat Florin Andone.

Min. 67: lovitură liberă executată de Sânmărtean, dar mingea lovește juătorii din zidul Albaniei.

Min. 56: a doua schimbare efectuată de Anghel Iordănescu. A intrat Torje și a ieșit Alibec, accidentat. 

Min. 46: prima schimbare la România. Sânmărtean a intrat în locul lui Prepeliță.

A început repriza secundă.

Tot la pauză, în celălalt meci din Grupa A, Franța - Elveția 0-0. Clasamentul grupei după primele 45 de minute arată astfel: 1. Franța 7p (3-1), 2. Elveția 5p (2-1), 3. Albania 3p (1-3), 4. România 1p (2-4)

Pauză.

Min. 43: GOL Sadiku. Decarul Albaniei a deschis scorul, după o ieșire hazardată a lui Tătărușanu. Atacantul a punctat cu o lovitură de cap. Chiricheș a fost spectator. La acest scor, tricolorii sunt eliminați de la EURO 2016. ROMÂNIA - ALBANIA 0-1

Min. 35: Tătărușanu salvează încă o dată reprezentativa României de la primirea unui gol. Memushaj nu l-a putut învinge pe portarul nostru.

Min. 30: șansă de gol a Albaniei. Tătărușanu reține în doi timp o minge centrată.

Min. 23: ocazie imensă a Albaniei! Lenjani a șutat peste poartă, cu un șut din prima, de la 7 metri. Faza de atac a pornit de la un fault nesemnalizat asupra lui Săpunaru.

Min. 7: șut puternic al lui Stancu, de la marginea careului. Portarul Berisha a respins însă. 

Min. 3: prima ocazie a meciului. Stanciu a trimis din afara careului, peste poarta albanezilor, 

A început meciul! Tricolorii au avut lovitura de start.

///

Echipele de start:

ROMÂNIA

12. Tătărușanu - 22. Săpunaru, 6. Chiricheș (C), 21. Grigore, 2. Mățel - 5. Hoban, 18. Prepeliță - 20. Popa, 10. Stanciu, 19. Stancu - 9. Alibec
Rezerve: 1. Pantilimon, 23. Lung - 3. Raț, 4. Moți, 7. Chipciu, 8. Pintilii, 11. Torje, 13. Keșeu, 14. Andone, 15. Găman, 16. Filip, 17. Sănmărtean1. Berisha

ALBANIA

1. Berisha - 4. Hysaj, 18. Ajeti, 15. Mavraj, 7. Agolli (C) - 22. Abrashi, 8. Basha, 9. Memushaj - 2. Lila, 10. Sadiku, 3. Lenjani
Rezerve: 12. Shehi, 23. Hoxha - 5. Cana, 6. Veseli, 11. Gashi, 14. Xhaka, 16. Cikalleshi, 17. Aliji, 19. Balaj, 20. Kace, 21. Roshi

///

Echipa națională de fotbal a României va întâlni reprezentativa similară a Albaniei, azi, de la ora locală 21:00 (22:00 ora României), în Grupa A a Campionatului European de Fotbal, ediția 2016. În cazul unei victorii, elevii lui Anghel Iordănescu vor obține calificarea în optimile de finală, iar în cazul unui egal, Keșeru & CO vor fi la mâna rezultatelor.

De la aceeași oră, Franța, care a obținut deja calificarea în următoarea fază a competiției, o va întâlni pe Elveția.  "Cocoșii galici" sunt lideri în Grupa A, cu 6 puncte, urmați de elvețieni, cu 4 puncte, România e pe trei, cu un punct, în timp ce Albania e ultima, cu zero puncte. Peste 10.000 de români sunt aștepați la meciul cu Albania, programat la Lyon.

Șapte tricolori sunt în pericol de suspendare dacă vor primi un cartonaș galben în această seară: Raț, Chiricheș, Popa, Chipciu, Keșeru, Prepeliță și Grigore.

Ultimul joc al tricolorilor din faza grupelor va fi arbitrat de "centralul" Pavel Královec din Cehia. Arbitrul în vârstă de 38 de ani va fi ajutat la cele două tușe de slovacul Roman Slyško și cehul Tomáš Mokrusch, de adiționalii Petr Ardeleanu și Michal Paták, ambii din Cehia, și de al patrulea oficial Tasos Sidiropoulos, din Grecia.

Albania s-a calificat la EURO 2016 de pe poziția secundă, în urma Portugaliei și în fața Danemarcei, reușind să câștige ultimul meci, în deplasare, în Armenia. Albania este prezentă pentru prima dată calificată la un turneu final.

România și Albania s-au întâlnit de 16 ori, tricolorii impunându-se de 11 ori, iar 3 confruntări s-au încheiat la egalitate. UItima partidă dintre cele două reprezentative a avut loc în mai 2014 la Sion (Elveția), când tricolorii s-au impus cu 1-0, la capătul unui joc amical.

Partida România - Albania va fi transmisă în direct de Pro TV și Dolce Spor și în format livetext pe ZIUAnews.ro.

Echipele probabile, potrivit lpf.ro:

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ - Prepeliţă, Hoban - Torje, B. Stancu, Chipciu - Fl. Andone.

Albania: Berisha - Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli - Abrashi, Kace, Xhaka - Roshi, Sadiku, Lenjan.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE