Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florența Mihai, prima jucătoare română de tenis finalistă la Roland Garros, a fost înmormântată

Postat la: 17.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Florenţa Mihai, prima româncă finalistă la Roland Garros, care a încetat din viaţă miercuri, a fost înmormântată, sâmbătă, la Cimitirul Reînvierea din București. Florenţa Mihai a decedat, miercuri dimineaţă, la vârsta de 60 de ani.

Aceasta a obținut medalia de bronz la Roland Garros în 1976, s-a clasat în primele 8 jucătoare la simplu, la US Open-ul din 1979 și a făcut parte din echipa de Cupa Federației României timp de 6 ediții.

Florența Mihai s-a impus și în multe turnee internaționale, printre altele câștigând proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) și medalia de bronz, la simplu, în 1978.

Ca antrenor, Florența Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federației, aproximativ 14 ani, incluzând 3 ediții în Grupa Mondială I și II (1999, 1992 și 1991), a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) și de la Sydney (2000) și a fost antrenoarea unor jucătoare de top precum Irina Spîrlea- loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir- loc 15 mondial și Irina Begu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE