Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Horia Tecău și Monica Niculescu ai câștigat o AVERE la Wimbledon. Câți bani au strâns cei doi

Postat la: 13.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: doartenis.ro

Jucătorii Horia Tecău şi Monica Niculescu au fost recompensaţi cu sume de bani record pentru carierele lor după performanțele de la Wimbledon, cel de-al treilea turneu de Grand Slem al anului, potrivit Mediafax.

Horia Tecău s-a impus în proba de dublu masculin, alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Pentru performanța obținută, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au primit un cec de 340.000 de lire sterline (475.000 de euro) şi 2.000 de puncte ATP.

Românul a ajuns la 2,786 de milioane de dolari câştigaţi în carieră (fără banii din participările la dublu-mixt), conform statisticii oferite de site-ul oficial al ATP, sumă cu care ocupă locul 3 în clasamentul "all-time" al premiilor obţinute de tenismenii români, după Andrei Pavel (5,225 milioane de dolari) şi Victor Hănescu (4,311 milioane de dolari). Dacă Pavel şi Hănescu au evoluat în proba de simplu, Tecău a câştigat numai de la dublu.

Totodată, Monica Niculescu (locul 41 WTA) şi-a egalat la Wimbledon cel mai bun rezultat la un turneu de Grand Slam, calificarea în optimile de finală. Olteanca a primit un cec de 127.000 de lire sterline (178.500 euro sau aproximativ 200.000 de dolari), un record pentru cariera ei. Pe lângă aceşti bani, Niculescu a mai primit aproximativ 11.000 de dolari, pentru califcarea în turul al doilea la probei de dublu.
În total, Niculescu a obţinut 3,38 de milioane de dolari din tenis, fiind a doua româncă în activitate din puncte de vedere al premiilor, după Simona Halep, locul 3 WTA (8,85 milioane de dolari), conform site-ului WTA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE