Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












INSULELE FEROE VS ROMÂNIA 0-3, preliminarii EURO 2016. Tricolorii s-au CALIFICAT la Campionatul European. Budescu a marcat o "dublă"

Postat la: 11.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România s-a calificat la Campionatul European de fotbal din 2016, care va avea loc în Franța. La ultimul meci din preliminarii, tricolorii s-au impus în deplasare, scor 3-0, cu reprezentativa Insulelor Feroe.

Oaspeții au început tare, iar în minutul 4, Constantin Budescu a deschis scorul, cu un șut de la marginea careului. Faza a plecat de la Torje, care a executat o lovitură liberă.

În minutul 36, gazdele puteau egala prin Nattestad, care din patru metri, nu a reușit să trimită mingea în plasă. În minutul 45+1, golgheterul Astrei a încercat să centreze, dar mingea a intrat în poartă. Reușita a fost una de excepție. Gazdele au început bine repriza secundă, iar în minutul 47, Hansson l-a pus în dificultate pe Tătărușanu. În minutul 74, Budescu a fost aproape de a treia reușită. Atacantul a trimis plasat, la colțul lung, dar portarul gazdelor a respins. Nou-intratul Maxim a închis tabela, cu un gol marcat în minutul 82. 

Jocul prestat de tricolori în Feroe a fost unul modest. În fața unei echipe din lumea a cincea fotbalistică, naționala României și-a creat puține ocazii de a marca, dar și-a atins obiectivul: calificarea la Campionatul European. Să ne bucurăm, dar moderat. În preliminarii, au fost înscrise reprezentativele a 53 de echipe. Dintre acestea, 23 merg la turneul final, la care se adaugă reprezentativa țării gazdă, Franța. Tricolorii au obținut a cincea calificare la un turneu final de Campionat European, după cele din 1984, 1992, 2000 și 2008.

România nu a fost învinsă în campania de calificare și nu a primit gol în deplasare. Tricolorii au încheiat Grupa F, pe locul al doilea, cu 20 de puncte. Tot duminică seară, Grecia a învins-o pe Ungaria, scor 4-3, iar Finlanda și Irlanda de Nord au remizat, scor 1-1. Nord-irlandezii au încheiat grupa pe primul loc, cu 21 de puncte, ungurii s-au clasat pe poziția a treia, cu 16 puncte, urmați de finlandezi cu 16 puncte. Pe locurile 5 și 6 s-au clasat feroezi și greci, cu câte 6 puncte.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE