Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Internaționalul rugbist Ovidiu Tonița s-a retras din activitate: "'Autobuzul din Carpați' s-a parcat"

Postat la: 16.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: frr.ro

Ovidiu Tonița (35 de ani), unul dintre jucătorii de marcă ai rugbyului românesc, a luat decizia de a se retrage din activitate după ce și-a încheiat evoluția la Cupa Mondială din Anglia, a anunțat site-ul Federației Române de Rugby.

Singurul rugbist roman ce a participat la cinci editii ale Cupei Mondiale, "Autobuzul din Carpati", cum a fost poreclit datorita fortei sale pune capat activitatii rugbistice, la nivel profesionist.

"Autobuzul s-a cam oprit dupa meciul cu Irlanda, s-a parcat. Am decis sa termin cu cariera internationala dupa acel meci si ma retrag, nu mai joc la niciun club, ma duc doar din placere, la amatori si nejucand profesionist, nu mai pot reveni in echipa nationala. Nu stiu daca viitorul meu va fi legat tot de rugby, in prezent urmez un curs de preparator fizic si poate, pe viitor, voi putea ajuta pe aceasta cale", a declarat Tonita.

Nascut la Barlad si format ca sportiv la Rulmentul, "Autobuzul din Carpati" a debutat pentru Romania la doar 19 ani, intr-un meci cu Maroc, in 2000, in Cupa Europeana a Natiunilor. De atunci, acesta a strans 72 de selectii pentru Romania, si a marcat 65 de puncte, iar cea mai frumoasa amintire o are din 2007.

"Am jucat cu Noua Zeelanda, am vazut Haka în fata, a fost ceva extraordinar. A fost un moment unic în viata. O amintire frumoasa este si meciul cu Australia din 2003, a fost poate cel mai epuizant meci pentru mine, ca jucator. Nu as schimba nimic din ce am facut in rugby, sunt mandru de tot ce am obtinut, nu m-am gandit niciodata sa fac o Cupa Mondiala, sau doua, asa mi-a fost destinul, am muncit mult si mi-am dorit intotdeauna sa fiu cel mai bun", a mai spus el.

De-a lungul carierei, jucatorul cu un gabarit impresionant, 195 cm si 107,5 kg a evoluat la echipe de varf din prima liga franceza precum Grenoble, Biarritz, Perpignan, ca in ultimul sezon sa joace pentru Aix-en-Provence, cu care a promovat in ProD2, a doua liga din Hexagon.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE