Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mirel Rădoi face REVOLUȚIE în fotbal! Cursanții Școlii de Antrenori a FRF nu vor mai avea nevoie de diplomă de bacalaureat

Postat la: 30.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Soluția găsită de Mirel Rădoi de a devenit antrenor fără bacalaureat a dat peste cap regulamentul Federației Române de Fotbal. Directorul Şcolii de Antrenori a FRF, Dan Apolzan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va analiza împreună cu membrii comisiei tehnice posibilitatea excluderii obligativităţii absolvirii bacalaureatului pentru viitorii tehnicieni.

"În ceea ce îl priveşte pe Mirel Rădoi, UEFA mi-a cerut doar să spun dacă este sau nu antrenor şi am transmis răspunsul. Cu el am vorbit atunci când a venit la mine şi mi-a spus că să nu mă supăr că se duce în Moldova şi i-am spus că nu mă supăr, că e dreptul lui. Ei au acest sistem prin care te acceptă şi fără bacalaureat. La noi asta e legea în România în clipa asta. Cazul Rădoi a ridicat destule probleme şi o să văd ce se întâmplă în viitor. Voi ridica problema în Comisia Tehnică şi vom vedea ce putem face. Deocamdată nu fac altc eva decât să respect regulamentul. Ca să obţii acel carnet de antrenor trebuie să colaborăm şi cu alte instituţii. El trebuie să ia acel carnet.

În clipa asta eu cred că am putea să lucrăm pe acest aspect. În sensul să excludem această regulă a bacalaureatului. Să încercăm şi noi să coborâm nivelul să-i putem ajuta pe foştii jucători. Eu o să mă informez al mai multe ţări, prin relaţiile pe care le am cu directorii de la mai multe şcoli, să vedem care e procedura de înscriere la ei. În 2-3 săptămâni o să fac un sondaj, să vedem ce fac nemţii, ce fac spaniolii. Ce studii au cei care încep şcoala de fotbal. Oricum, cred că s-a mers prea departe în cazul Rădoi, până la urmă el a ales calea legală", a declarat Apolzan, potrivit Mediafax.

Începând cu 2016, tehnicienii care vor activa la Liga a II-a trebuie să deţină licenţă Pro: "Trebuie să mărim numărul de ore, la licenţa Pro de la 240 de ore se fac 360 de ore. Şi aceste ore sunt minimale. În plus, din 2016, licenţa Pro este obligatorie la Liga a II-a, pentru a creşte nivelul de pregătire şi la acest nivel".

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, nu poate urma cursurile şcolii de antrenori a FRF deoarece nu a promovat examenul de bacalaureat. Acesta va urma cursurile Școlii de Antrenori din Republica Moldova, deoarece acolo nu este obligatoriu promovarea examenului de bacalaureat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE