Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reacții după intonarea imnului Ținutului Secuiesc, înaintea unui meci de baschet: "În România există un singur imn oficial"

Postat la: 06.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Antrenorul bosniac al echipei feminine de baschet Universitatea Cluj, Dragan Petricevic, a comentat incidentele din timpul meciului dintre elevele sale și Sepsi Sf Gheorghe. Înainte de startul partidei, după intonarea imnului de stat al României, contând pentru etapa a 17-a din cadrul Ligii Naționale organizatorii, alături de cei 1.500 de suporteri, au trecut la ascultarea imnului Ținutului Secuiesc.

Tehnicianul le-a sugerat jucătoarelor sale să se încălzească în acel timp, ceea ce i-a infuriat pe spectatori.

"La Sf. Gheorghe se pune un steag al Tinutului Secuiesc peste toata tribuna si suporterii au pretentia ca echipele care vin in deplasare sa stea in picioare asa cum au stat cand s-a intonat imnul Romaniei si sa asculte imnul Tinutului Secuiesc. Eu am hotarat ca fetele sa isi continue incalzirea dupa intonarea imnului Romaniei din doua motive principale. Unul este ca in regulamentul FRB se spune despre obligatia sportivilor si a antrenorilor de a asculta imnul Romaniei in pozitie de respect. Apoi pentru ca eu consider ca fetele pe care le antrenez nu sunt obligate sa stea in picioare inca 10 minute si sa asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat romanesc. Traiesc in Romania de 20 de ani, eu sange de roman nu am, dar jumatate din inima imi bate pentru Romania", a declarat Dragan Petricevic, pentru ziaruldecluj.ro.

Regulamentul Federației Române de Baschet prevede ca, înaintea disputării partidelor oficiale, să fie intonat imnul de stat al României, "Deșteaptă-te, române"!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE