Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Campionatul Mondial de handbal feminin 2015. România A RATAT calificarea în finala competiției. Norvegia a câștigat în prelungiri, după un meci DRAMATIC

Postat la: 18.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: iajournal.ro

UPDATE: Echipa naţională de handbal feminin a României a ratat califiicarea în finala Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a fost învinsă de Norvegia, vineri seara, cu scorul de 33-35, în penultima fază a competiției. Tricolorele vor întâlni reprezentativa Poloniei, echipă pregitită de Kim Rasmussen, antrenorul celor de la CSM Bucureşti, pentru medaliile de bronz. Meciul va avea loc duminică.

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, nordicele având un mic plus. La pauză, scorul era 17-14 pentru ele. Tricolorele au marcat două goluri imediat după pauză, dar în minutul 36 norvegiencele au condus din nou cu trei goluri, 20-17. Cu cinci minute înainte de final, campioana europeană și olimpică în exercițiu conducea cu un gol, 27-26. Finalul a fost de infarct. Tricolorele au egalat, norvegiencele au avut șansa golului, dar româncele au recuperat. Ardean Elisei a trimis spre poarta adversă cu forță, dar portărița a respins.

În prelungiri, norvegiencele au marcat două goluri consecutive, ducând scorul la 29-28. Tricolorele au revenit în joc, dar nordicele au refăcut diferența de două goluri, profitând și de eliminarea lui Ardean Elisei. România a marcat două goluri consecutive, iar cu 3 minute, scorul era 32-31 pentru Norvegia. Cu un minut înainte de final, la scorul de 33-32, Norvegia a primit 7 metri, iar scorul a devenit 34-32. Româncele au mai marcat o dată, dar nordicele au stabilit scorul final.

Tricolorele s-au calificat în semifinale după ce au dispus, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 după prelungiri, de reprezentativa ţării gazdă.
România a eliminat, în optimi, campioana mondială en-titre, Brazilia, cu scorul de 25-22 (13-8), anterior încheind pe locul patru în grupa D.

În minutul 51, Cristina Neagu a fost eliminată pentru două minute, la scorul 23-23.
Cealaltă finalistă este Olanda, care a învins, vineri seară, reprezentativa Poloniei, cu scorul de 30-25 (15-8),

Finala va avea loc duminică, 20 decembrie.

 

///

Naționala feminină de handbal a României va întâlni reprezentativa Norvegiei în semifinalele Campionatului Mondial, vineri, de la ora 21:45. Cele două naționale s-au întâlnit și în faza grupelor, când nordicele s-au impus cu scorul 26-22.

În sferturile competiției, Cristina Neagu&CO au trecut de Danemarca, scor 31-30. De partea cealaltă, Norvegia a învins Muntenegru, scor 26-25.

România și Norvegia s-au întâlnit de 58 de ori în istorie. Tricolorele s-au impus de 20 de ori, nordicele au câștigat 31 de partide, iar alte 7 meciuri s-au încheiat la egalitate.

Aceasta va fi a noua semifinală pentru România la un Campionat Mondial. Prima a fost în 1962, iar ultima în 2007.

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate în perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.

La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială (argint) datând din 2005.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

Cealaltă semifinlă se dispută între Polonia și Olanda, iar Franţa, Rusia, Muntenegru şi Danemarca vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8.

Semifinala Campionatului Mondial de handbal feminin, Norvegia - România, este vineri, la ora 21:45, în direct pe Dolce Sport 1.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE