Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România a CÂȘTIGAT medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin, după ce a zdrobit Polonia în finala mică

Postat la: 20.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: neoclock.ro

UPDATE: Naționala feminină de handbal a României a învins selecționata similară a Poloniei, în finala mică a Campionatului Mondial din Danemarca, duminică, scor 31-22 și a câștigat medalia de bronz, premieră pentru reprezentativa noastră.

Tricolorele au controlat partida de la un capăt la celălalt. După prima repriză, elevele suedezului Tomas Ryde conduceau cu 15-8. După pauză, tricolorele au continuat să facă spectacol și s-au impus cu 31-22. Cea mai mare diferență a fost de 12 goluri, 29-17. Tricolorele au obținut cea mai mare performanță a sportului românesc la nivel de echipă națională din ultimii 10 ani.

România a ajuns să evolueze în finala mică a CM 2015 după ce a fost învinsă de Norvegia, scor 33-35, după prelungiri, iar Polonia a fost învinsă de Olanda, cu 25-30.

Româncele și-au luat revanșa pentru partida pierdută în urmă cu doi ani, în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia, scor 29-31.
finala mare a CM 2015 de handbal feminin este programată de la ora 18:15.

///

Naționala feminină de handbal a României va întâlni reprezentativa Poloniei în finala mică a Campionatului Mondial din Danemarca, azi, de la ora 15:45.

Tricolorele au pierdut dramatic semifinala competiției, în fața Norvegiei, cu 33-35, după prelungiri. De cealaltă parte, polonezele au pierdut, 25-30 cu Olanda.
Româncele au ocazia să-și ia revanșa pentru partida pierdută în urmă cu doi ani. Atunci, cele două echipe s-au întâlnit în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia. Polonezele s-au impus cu 31-29.

Selecționer al Poloniei este Kim Rasmussen, antrenorul celor de la CSM Bucureşti.

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate în perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca. La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială (argint) datând din 2005.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

Finala mică a Campionatului Mondial de handbal feminin, România - Polonia, este azi, de la ora 15:45, în direct pe Dolce Sport 1 și live video - AICI, în timp ce finala mare este programată de la ora 18:15.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE