Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ROMÂNIA VS FINLANDA, preliminarii EURO 2016. Cum pot ajunge tricolorii la turneul final

Postat la: 08.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ROMÂNIA - FINLANDA, PRELIMINARII EURO 2016, LIVE VIDEO AICI

///

Naționala de fotbal a României va întâlni joi, de la ora 21:45, reprezentativa similară a Finlandei, în etapa a noua a preliminariilor Campionatului European din 2016. Cu o victorie, tricolorii ar putea obține calificarea la turneul final din Franța. 

Tricolorii ar putea sărbători calificarea, în funcție și de rezultatul meciului de la Budapesta. Dacă echipa gazdă nu va câștiga, iar tricolorii îi vor învinge pe finlandezi, România va fi calificată la turneul final, nemaiputând pierde locul al doilea din grupă.

Înaintea penultimei etapei din preliminarii, elevii lui Anghel Iordănescu ocupă locul al doilea, cu 16 puncte, trei mai multe decât reprezentativa Ungariei. Un succes cu Finlanda ar însemna 19 puncte, iar o remiză la Budapesta ar face ca diferența dintre cele două reprezentative să fie de 5 puncte.

Dacă maghiarii câștigă toate cele trei puncte joi seară, atunci tricolorii vor fi obligați să scoată măcar un egal duminică, la Torshavn, cu naționala Insulelor Feroe, pentru a încheia campania de calificare pe locul secund.

"Întâlnim un adversar care a câștigat șase puncte în ultimele meciuri și care a ajuns în situația de a spera la poziția a treia. Schimbarea antrenorului, care a schimbat sistemul de joc, i-a adus pe finlandezi în această situație. Suntem încrezători, optimiști, dorim să simplificăm și mai mult ecuația calificării printr-un joc bun care să ne asigure acest lucru", a declarat Anghel Iordănescu, înaintea meciului cu sandinavii.

Cu trei zile înaintea partidei, Federația Română de Fotbal a câștigat apelul făcut la UEFA, astfel că fanii naționalei României vor putea asista la confruntare din tribunele Arenei Naționale. Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA hotărâse, la 17 septembrie, că echipa naţională României va evolua cu porţile închise confruntarea cu nordicii, în urma incidentelor provocate de suporterii proprii la partidele cu Ungaria şi Grecia.

UEFA l-a delegat scoțianul pe Craig Thomson (43 de ani) să arbitreze ultima partidă de pe teren propriu a tricolorilor în campania de calificare la EURO 2016. "Centralul" va fi ajutat de arbitrii asistenți David McGeachie și William Conquer, de al patrulea oficial Douglas Ross și de arbitrii adiționali Steven McLean și Andrew Dallas.

Craig Thomson a mai condus de două ori meciuri ale reprezentativei României și de fiecare dată, tricolorii au poierdut. Primul meci a avut loc pe teren propriu în octombrie 2012, 1-4 cu Olanda, în preliminariile CM 2014, iar a doua confruntare a avut loc în aprilie 2009, scor 1-2 cu Austria, în preliminariile CM 2010.

Meciul dintre România și Finlanda va avea loc la data de 8 octombrie, ora 21:45, pe Arena Națională și va fi transmis în direct de TVR 1.

Clasament Grupa F

1 Irlanda de Nord 8 5 2 1 12-6 17
2 ROMÂNIA 8 4 4 0 7-1 16
3 Ungaria 8 3 4 1 6-4 13
4 Finlanda 8 3 1 4 7-8 10
5 Feroe 8 2 0 6 5-12 6
6 Grecia 8 0 3 5 2-8 3

Meciuri rămase de jucat

Joi, 8 octombrie, ora 21:45

România - Finlanda (TVR 1)
Ungaria - Insulele Feroe (Digi Sport 1)
Irlanda de Nord - Grecia (Digi Sport 2)

Duminică, 11 octombrie, ora 19:00

Insulele Feroe - România (TVR 1)
Grecia - Ungaria (Digi Sport 1)
Finlanda - Irlanda de Nord (Digi Sport 3)

La Campionatul European se califică direct primele două clasate din fiecare grupă împreună cu echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj. Celelalte opt ocupante ale locurilor 3 vor disputa un play-off în dublă manșă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE