Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












STEAUA - DINAMO 1-1, etapa 6, play-off. Steliano Filip a marcat în propria poartă, Gnohere a egalat. Remiză ce o ajută pe Astra / REZUMAT VIDEO

Postat la: 10.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: digisport.ro

Steaua și Dinamo au remizat, duminică seara, scor 1-1, pe Arena Națională din Capitală, în etapa a șasea a fazei play-off a Ligii I de fotbal, în fața a 48.600 de spectatori. Prima ocazie a partidei le-a aparținut gazdelor. Hamroun a recuperat un balon după o gafă a lui Lazăr, i-a pasat lui Stanciu, dar decarul a trimis slab.

În minutul 16, Steaua a deschis scorul prin autogolul lui Steliano Filip. Fundașul a trimis în propria poartă, după o minge preluată în careu de Adi Popa.  În minutul 32, roș-albaștrii au solicitat lovitură de pedeapsă, dar centralul Alexandru Tudor a lăsat jocul să continue. Chipciu a avut un contact cu Puljic, care l-a deposedat.

Dinamo a egalat în minutul 48, prin francezul Harlem Gnohere, intrat la pauză. Alb-roșii au fost aproape de 2-1, dar Rotariu s-a precipitat în minutul 57, când scăpase singur cu portarul Niță. Replica steliștilor a venit două minute mai târziu, prin Stanciu. Steaua a încheiat meciul în inferioritate numerică. În minutul 90+1, Pintilii a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. La faza următoare, Nedelcearu a fost aproape să ducă scorul la 2-1 pentru Dinamo.

În urma acestui rezultat, Steaua rămâne pe locul 2, cu 36 de puncte, cu trei mai puține decât liderul Astra și cu cinci mai multe decât Dinamo, ocupanta locului 3.

 

///

Cea mai mare rivalitate din istoria fotbalului românesc își va consuma duminică, 10 aprilie, epsiodul cu numărul 163, în toate competițiile. Steaua - Dinamo reprezintă cea mai importantă confruntare din România, cele două echipe neretrogradând niciodată.

În campionat, Steaua și Dinamo s-au întâlnit de 135 de ori. În 41 de jocuri s-a impus Steaua, în 46 - Dinamo, iar 48 de partide s-au încheiat la egalitate.
Roș-albaștrii au cucerit 25 de titluri, în timp ce alb-roșii - 18.

Primul joc s-a disputat la data de 21 noiembrie 1948, CSCA Bucureşti - Dinamo 0-1 (gol Marin Apostol). Ciprian Marica ratează derby-ul cu Dinamo, după ce s-a accidentat la meciul din turul play-off-ului. A fost titular în prima etapă a play-off-ului din Liga 1, dar s-a accidentat la un sprint.

Cele două echipe sunt despărțite de cinci puncte. Steaua ocupă locul 2 în play-off-ul Ligii I, cu 35 de puncte, în timp ce Dinamoe pe 4, cu 30 de puncte.

Derby-ul fotbalului românesc, Steaua - Dinamo, e programat duminică (10 aprilie), de la ora 20:30. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Dolce Sport 1 și Look Plus.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE