Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tenisul este al treilea sport la care se pariază. Numărul de meciuri suspecte este în creștere

Postat la: 20.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Meciurile de tenis de nivel inferior în care învingătorii se cunosc dinainte reprezintă un adevărat fenomen, susține Chris Eaton, responsabil al Centrului internațional pentru securitate a sportului.

"La al doilea nivel sau mai jos, indiciile de trucare a meciurilor sunt consistente și frecvente. Noi nu suntem singurii care facem această constatare", a explicat, prin mail, Eaton, fost responsabil al securității în cadrul FIFA, potrivit agerpres.ro, care citează AFP.

Conform acestuia,tenisul este al treilea sport la care se pariază la nivel mondial și, în consecință, este în același timp al treilea la numărul de meciuri suspecte.

"Corupția nu este la fel de lucrativă în tenis ca în fotbal sau cricket, dar este mult mai ușor să truchezi un meci de tenis", a mai spus el.

Eaton a calificat drept "opacă și secretă" Unitatea pentru integritatea tenisului (UIT), instanță desemnată de ATP să lupte contra corupției în acest sport.

"Integritatea necesită prin definiție de deschidere și transparență. UIT nu are nici una nici alta. Operând în umbră, ea nu pune practică ceea ce susține", a precizat Chris Eaton.

Numai puțin de opt jucători de tenis care participă la actuala ediţie a turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului, sunt suspectați de aranjarea unor meciuri, susţine BBC. Corpul de Integritate în Tenis (TIU) a primit în mod repetat, în ultimii zece ani, plângeri cu privire la 16 jucători din top 50, printre aceştia numărându-se şi opt sportivi care evoluează la Melbourne.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE