Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ticoul căpitanului Noii Zeelande din 1905 a fost vândut pentru o sumă record / FOTO

Postat la: 10.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tricoul purtat de căpitanul echipei de rugby a Noii Zeelande, Dave Gallagher, în timpul unui amical din 1905 contra Ţării Galilor a fost vândut, vineri, la Cardiff, cu preţul record de 180.000 lire sterline (243.000 euro), într-o licitaţie, potrivit digisport.ro.

Legendarul tricou negru cu frunza argintie de ferigă fusese în posesia unui britanic. Cel mai scump tricou de rugby fusese vândut cu 22.000 lire sterline. Fostul proprietar al tricoului a organizat licitația în această perioadă, deoarece în Anglia și Țara Galilor se desfășoară Cupa Mondială de rugby.

În meciul în care a fost purtat acest tricou s-a înregistrat singura înfrângere a neozeelandezilor în afara Emisferei Sudice, în care au disputat 35 de meciuri. Partida a avut loc la Glasgow, pe Arms Park, și s-a încheiat cu scorul de 3-0 în favoarea galezilor.

De asemenea, a fost pentru prima oară când echipa Noii Zeelande a fost numită All Blacks. Gallagher şi omologul lui galez Gwyn Nicholls au schimbat tricourile după meci. După aceea, Nicolls a dăruit tricoul unui tânăr curier de vânzări, angajat în mica lui afacere, o spălătorie, iar obiectul a fost până acum în familia acestuia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE