Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TRAGEDIE. Lucian Bălan S-A SINUCIS! A câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua. Cifrele fostului fotbalist

Postat la: 12.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: steauafc.com

Fostul stelist Lucian Bălan, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente, informează steauafc.com. Bălan avea 56 de ani.

Fosul sportiv suferise un accident vascular cerebral, iar la 2 octombrie, mama sa a decedat. Acesta a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 şi 2010. De fiecare dată a fost găsit în stare de inconştienţă de către mama sa.

"Lucian Balan a fost un mijlocas nascut pe 25 iunie 1959, la Bucuresti, care a devenit celebru in fotbalul romanesc in anii '80, cand a castigat, alaturi de Steaua, Cupa Campionilor Europeni si Super Cupa Europei. A facut junioratul la Autobuzul Bucuresti si Minerul Cavnic, debutand, in fotbalul mare, insa, la FCM Baia Mare, pentru care a jucat timp de sapte sezoane.

A ajuns in Ghencea in 1985 si a jucat pentru Steaua pana in 1989, perioada in care si-a castigat locul de legenda a clubului, cucerind, pe langa cele doua trofee europene, 4 titluri de campion al Romaniei si 3 Cupe ale Romaniei. In 1989, dupa ce a disputat finala Cupei Campionilor cu AC Milan, pierduta de Steaua cu 4-0, s-a transferat in Belgia, la Klub Beerschot Antwerpen, de unde a ajuns la Real Murcia, din Spania. In 1990 a revenit la Steaua, de unde s-a retras la sfarsitul sezonului 1990-1991.

Desi a fost castigator al celui mai ravnit trofeu din fotbalul european, a evoluat o singura data pentru echipa nationala a Romaniei. In 2010, pentru o scurta perioada de timp, a ocupat functia de antrenor in cadrul Centrului de Copii si Juniori al Stelei. A fost numit maestru international al sportului si a primit decoratia Meritul Sportiv - clasa I", a notat site-ul campioanei en-titre

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE