Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TRAGEDIE în sportul românesc! A murit fostul bober Ion Panțuru, cel care adus României singura medalie din istoria participării la Jocurile Olimpice de iarnă

Postat la: 17.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: historia.ro

Ion Panțuru, unul dintre componenţii echipajului de bob două persoane care a adus singura medalie din istoria participării României la JO de iarnă, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 81 de ani. 

Anunţul a fost făcut pe Facebook de către fostul bober Dragoş Panaitescu: "Am primit de la Nae Neagoe tristă veste a morţii lui Ion Panturu. Ar fi de dorit că Federaţia Română de Bob să se ingrijesca că acest trist evveniment să fie comunicat cum se cuvine unui mare campion. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească", a scris cel cunoscut sub apelativul Panache.

Panțuru s-a născut la data de 11 septembrie 1934, la Comarnic, El a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă - Innsbruck 1964, Grenoble 1968, Sapporo 1972 şi, din nou, Innsbruck 1976 - şi, alături de Nicolae Neagoe, a obţinut medalia de bronz în 1968.

De asemenea, Ion Panțuru a terminat pe locul 4 la Grenoble, în proba de bob patru persoane, iar la JO din 1972, a ocupat locul 5 la bob două persoane. La un an după succesul de la Grenoble, Panțuru a luat argintul la Campionatele Mondiale de la Lake Placid, tot în proba de bob două persoane.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE