Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












UEFA i-a interzis lui Mirel Rădoi să mai stea pe banca tehnică a Stelei la meciurile din cupele europene

Postat la: 17.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: prosport.ro

Se înmulțesc problemele pentru Mirel Rădoi la Steaua. În afara rezultatelor modeste înregistrate de campioana en-titre și de criticile lui Gigi Becali, fostul căpitan al roș-albaștrilor s-a trezit cu un comunicat din parte UEFA.

Forul nu-i mai permite lui Rădoi să stea pe banca tehnică a la meciurile din cupele europene, deoarece nu are licenţă de antrenor. De asemenea, clubul Steaua Bucureşti a fost amendat cu 50.000 de euro.

"Domnului Mirel Matei Rădoi îi este interzis să deţină orice funcţie de antrenor principal, precum şi orice funcţie de membru al stafului de antrenori, la meciurile din competiţiile UEFA până când nu va îndeplini criteriile prevăzute la articolul 36, coroborat cu articolul 40.1.b) din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar. În plus, el nu are voie să stea în zona tehnică în timpul meciurilor din competiţiile UEFA până când nu va îndeplini criteriile de mai sus. Clubul român primeşte şi o amendă de 50.000 de euro", se arartă în comunicatul Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a UEFA, potrivit Mediafax.

Articolul 36 - "antrenorul principal al primei echipe" din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar al UEFA, încălcat de FC Steaua şi Mirel Rădoi, prevede următoarele: "1. Aplicantul de licenţă trebuie să fi numit un antrenor principal calificat, care este responsabil de problemele fotbalistice ale primei echipe, 2. Antrenorul principal trebuie să deţină cel puţin una dintre următoarele calificări: a) cea mai înaltă licenţă UEFA validă disponibilă pe teritoriul asociaţiei membre în care aplicantul se află, în conformitate cu statutul de membru al asociaţiei conform Convenţiei UEFA pentru antrenorat, b) o diplomă de antrenor non-UEFA validă, care este echivalentă celei necesare pentru licenţă conform punctului a) şi recunoscută de UEFA ca atare".

Mirel Rădoi nu deține licența PRO de antrenor, iar la Steaua în acte ocupă funcția de director sportv.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE