Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un Ferrari din 1956 condus de legendarul pilot Juan Manuel Fangio este scos la licitație la un preț astronomic

Postat la: 20.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: rideonboard.net

Un Ferrari din 1956, condus de multiplul campion mondial de Formula 1, argentinianul Juan Manuel Fangio, va fi scos la licitație la New York, în luna decembrie. Casa de licitații Sotheby's peră că va proimi, în schimbul mașinii, peste 28 de milioane de dolari, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Mașina scoasă la licitație este un model de Ferrari roșu 290 MM, cu șasiu 0626, și a fost creată special pentru participarea legendarului pilot argentinian la cursa Mille Miglia din Italia (unde s-a clasat al patrulea) și poate fi considerat "Sfântul Graal al colecționarilor și pasionaților".

Mașina a fost ulterior condusă de piloții Phil Hill, Wolfgang von Trip și ulterior de trio-ul Eugenio Castelotti, Luigi Mussio și Masten Gregory, care au câștigat cu ea, în 1957, cursa "1.000 km Buenos Aires".

Automobilul a fost condus în competiții până în 1964 și ulterior a figurat în colecția lui Pierre Bardinon și, mai apoi, a actualului proprietar.

Licitația va avea loc la data de 10 decembrie și va fi intitulată "Driven by Disruption". Sotheby's va scoate la vânzare 30 de mașini și suveniruri din lumea automobilistică.

Printre mașinile care vor putea fi achiziționate de pasionați se numără un alt Ferrari, albastru, din 1955, 500 Mondial, șasiu 0564MD / 0424MD, estimat să se vândă pentru suma de 5-7 milioane de euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE