Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












UNGARIA VS ROMÂNIA, preliminarii Euro 2016. Tricolorii se pot apropia de turneul final

Postat la: 04.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Reprezentativa de fotbal a României va întâlni în deplasare naționala similară a Ungariei, vineri, de la ora 21.45, în direct la TVR 1, în etapa a 7-a a Grupei F din preliminariile Campionatului European din 2016. În cazul unui succes, tricolorii se pot apropia la un pas de calificarea la turneul final care va avea loc anul viitor, în Franța.

Meciul se va juca pe "Groupama Arena", un stadion inaugurat în august 2014. A costat aproximativ 40 de milioane de euro și este folosit, pe lângă naționala Ungariei, și de Ferencvaros. Ziariștii maghiari au anunțat că toate cele 22.000 de bilete puse în vânzare s-au vândut. Dintre aceștia, Federația Română de Fotbal a primit 1.100 de tichete.

Selecționerul Anghel Iordănescu a subliniat importanța confruntării cu formația maghiară.

"Ştiu că fotbalul românesc trebuie să se califice la Campionatul European, avem nevoie de această calificare şi o merităm după parcursul de până acum. Sunt încrezător în cei care sunt lângă mine la conferinţă şi în cei care au rămas în cantonament şi sunt convins că putem să obţinem ceea ce ne-am propus atât pentru meciul de vineri, cât şi pentru cel cu Grecia, de lunea viitoare. Nu mergem să facem un joc de ciupeală, echipa națională va merge să joace fotbal", a declarat selecționerul, potrivit site-ului oficial al Federației Române de fotbal.

Iordănescu nu a avut parte de liniște în săptămâna meciului. Ciprian Marica i-a reproșat public că a aflat din presă faptul că nu a fost nonvocat pentru "dubla" cu Ungaria și Grecia.
Meciul va fi arbitrat de o brigadă germană, condusă de Felix Brych, care va fi ajutat de asistenţii Mark Borsch şi Stefan Lupp, de arbitrii adiţionali Bastian Dankert şi Marco Fritz, în timp ce Rafael Foltyn va fi rezervă.

Ungaria este neînvinsă în ultimele cinci etape din calificările pentru Campionatul European din 2016. În schimb, maghiarii nu au înscris în niciun meci din aceste preliminarii mai mult de un gol. De partea cealaltă, tricolorii se pot lăuda cu cea mai bună defensivă, primind un singur gol.

CLASAMENT Grupa F

1 ROMÂNIA 6 4 2 0 7-1 14
2 Irlanda de Nord 6 4 1 1 8-4 13
3 Ungaria 6 3 2 1 5-3 11
4 Feroe 6 2 0 4 4-8 6
5 Finlanda 6 1 1 4 5-8 4
6 Grecia 6 0 2 4 2-7 2

Următoarele etape:

Feroe - Irlanda de Nord, Grecia - Finlanda, Ungaria - ROMÂNIA (4 septembrie 2015)
Finlanda - Feroe, Irlanda de Nord - Ungaria, ROMÂNIA - Grecia (7 septembrie 2015)
Ungaria - Feroe, Irlanda de Nord - Grecia, ROMÂNIA - Finlanda (8 octombrie 2015)
Feroe - ROMÂNIA, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria (11 octombrie 2015)

Lotul României pentru "dubla" cu Ungaria și Grecia:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu)

Fundași: Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (Napoli), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Dorin Goian (Asteras), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Paul Papp (FC Steaua București)

Mijlocași: Andrei Prepeliță (Ludogorets), Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (ambii FC Steaua București)

Atacanți: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keșeru (Ludogorets), Denis Alibec, Constantin Budescu (ambii Astra Giurgiu)

România va întâlni naționala Ungariei, în deplasare, la 4 septembrie şi naționala Greciei, pe teren propriu, trei zile mai târziu, în preliminariile Euro 2016. După disputarea a şase etape din grupa F, România se află pe primul loc, cu 14 puncte.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE