Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Mircea Geoană se vede presedinte si este primul in sondaje: "Există un culoar clar pentru un președinte independent. Asta vor oamenii!"

Postat la: 13.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, evită să spună dacă va candida la alegerile din acest an, afirmând doar că, în opinia sa, România nu a avut "niciodată, în 35 de ani aproape, o alegere pentru preşedintele României mai importantă decât cea din anul acesta".

Cu toate acestea, Mircea Geoana este evident ca va candida, date fiind declaratiile sale din ultima vreme si datorita faptului ca mai multe sondaje il au pe primul loc in optiunile electroatului. Dupa ce s-a vorbit ca ar putea fi sustinut de mai multe partide, dar acestea l-au "recuzat" (PSD, PNL, AUR), Geoana va candida ca independent. El se vede deja in aceasta postura, asa cum se vede deja presedintele romanilor.

"Mă gândesc şi la interesul meu şi al familiei mele - este normal să ne gândim fiecare dintre noi la noi - , mă gândesc şi la interesul ţării, mă preocupă ce se întâmplă în România, sunt pasionat de ţara mea", susţine Geoană. El adaugă că, pentru prima dată în ultimele decenii, există posibilitatea alegerii unui preşedinte care să fie independent de partidele politice.

"Am, la NATO, de terminat un job important şi sunt hotărât să îmi duc misiunea în condiţii, cred eu, foarte bune, cum am făcut-o şi până acum. Se apropie un moment care pentru mine este un moment politic, sentimental şi personal, foarte important, summit-ul de la Washington, 75 de ani, acum mulţi ani de zile, ca tânăr ambasador al României, alergam pe toate coridoarele puterii americane şi pe tot teritoriul ca să aducem România în NATO, acum reprezint la nivelul cel mai înalt, pentru mine este foarte importat să termin în condiţii bune acest lucru.

Voi vedea, pentru că există opţiune politică, există şi opţiune în viaţa privată, în viaţa neguvernamentală. După un astfel de job nu duc lipsă de oferte, dar mă gândesc şi la interesul meu şi al familiei mele - este normal să ne gândim fiecare dintre noi la noi -, mă gândesc şi la interesul ţării, mă preocupă ce se întâmplă în România, sunt pasionat de ţara mea, am slujit ţara asta toată viaţa şi dacă va fi vreodată vreo şansă să o fac, direct sau indirect, voi ajuta ţara asta din orice poziţie, cu tot ce ştiu eu mai bun", a afirmat Mircea Geoană, întrebat dacă va candida la alegerile interne din România.

Oficialul NATO a vorbit şi despre sondajele de opinie care îl indică drept o persoană publică în care românii au încredere, el arătându-se "măgulit". "Cred că lumea vede în mine un om perseverent, un om care nu se dă bătut uşor, un om care, chiar dacă crezi că a murit, precum pasărea Phoenix găseşte din nou energie să meargă mai departe şi bănuiesc că acestea sunt lucrurile pe care românii le apreciază la mine", a adăugat Geoană.

El este de părere că România nu a avut "niciodată în 35 de ani aproape, o alegere pentru preşedintele României mai importantă decât cea din anul acesta". "Eu cred că după ce am avut preşedinţi din diverse culori şi familii politice, cred că pentru prima dată - şi asta indică sondajele de opinie - există un culoar clar pentru un preşedinte independent în sensul să nu fie dependent de partide, asta vor oamenii. Evident că trebuie să lucrezi cu partidele, dar oamenii au încercat şi au văzut: un preşedinte îmbracă haina unui partid politic, câştigă, eventual, fotoliul de la Cotroceni şi a doua zi, brusc, se dă peste cap de trei ori şi este automat independent.

Ai nevoie, cred, de cineva care să poată să unească ţara şi să poată să lucreze cu partidele fără să aibă neapărat o preferinţă intrinsecă, încep cu partidul meu. Nu. Încep cu partidul pe care românii îl votează, deci cred că este un coridor pentru o candidatură independentă anul acesta", a susţinut Geoană.

El crede că va exista, în cursa prezidenţială din acest an, un candidat al partidelor şi un candidat independent, despre care spune că va fi "al poporului". Mircea Geoană a precizat că nu doreşte să "amestece" subiectul mandatului său la NATO cu politica din România şi că îşi doreşte ca un cetăţean din România să reprezinte ţara la nivelul NATO.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE