Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Rafila îl lasă in offside pe Arafat fără control asupra Unităților de Primiri Urgență

Postat la: 21.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Sănătății a abrogat astăzi ordinul de ministru prin care a fost înființată comisia de specialitate medicină de urgență și dezastre. Gestul este important, pentru că fără acest ordin, Comisia interministerială pentru suport tehnic (CIMST), instrumentul prin care Raed Arafat controla de facto Unitățile de Primiri Urgențe rămâne fără obiect.

Sintagma "medicină de dezastre" nu se regăsește în nici un nomenclator. Ministerul Sănătății a desființat, prin urmare, comisia de medicină de urgență și dezastre. Prin același ordin se înființează comisia de medicină de urgență. Raed Arafat rămâne fără control asupra UPU-urilor din țară.

Anterior abrogării acestui ordin, comisia interministerială înființată la inițiativa lui Arafat, formată preponderent din membri din MAI și DSU, controla prin avize cruciale, cum ar fi cele pentru buget, întreaga structură de Unități de Urgență din țară, chiar dacă acestea funcționau și funcționează încă sub coordonarea Ministerului Sănătății. De astăzi, comisia Interministerial (CIMST) controlat de Arafat rămâne fără obiect.

Alexandru Rafila a mai arătat că este nemulțumit de faptul că CIMST subordonează practic Ministerul Sănătății cel puțin în activitatea de coordonare a Unităților de Primiri Urgențe. La începutul anului ministrul Sănătății reclama public faptul că un secretar de stat este președintele comisiei inter-ministeriale, în timp ce ministrul este doar membru. O altă nemulțumire semnalată prin adrese se referea la faptul că CIMST pur și simplu nu era convocată de mai bine de jumătate de an.

Pentru a redeveni operațională, comisia de suport tehnic ar avea nevoie tot de semnătura ministrului Rafila, pentru modificarea HG-ului care reglementează activitatea de funcționare a acesteia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE