Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Clanul deputatului Gireada terfeleste numele lui Mihai Eminescu, iar România risca infringementul pentru acest gunoi!

Postat la: 01.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De-ar fi stiut Mihai Eminescu in ce afaceri oneroase urmeaza a fi terfelit numele sau poate ar fi fost si mai vehement in articolele sale de presa in care acuza coruptia clasei politice. Cel care ii compromite numele este deputatul Verginel Gireada, fost primar al comunei cu numele poetului, alaturi de sotia sa, Aneta Gireada, actualul primar al localitatii. Clanului Gireada i se mai adauga un nepot, Ionut Gireada, si el cu functie in primarie si partas la matrapazlacuri.

Primarul comunei Mihai Eminescu, Aneta Gireada, sotia deputatului Virginel Gireada, a initiat o hotarare de consiliu local pentru alocarea a 2000 mp pentru depozitarea deseurilor menajere din comuna si din judet pe amplasamentul vechii gropi comunale ce a fost inchisa in 2009. In plus, imediat dupa sedinta de consiliu, operatorul ce colecteaza deseurile menajere a inceput depozitarea deseurilor si administrarea noii gropi fara a avea un contract in acest sens cu primaria comunei Mihai Eminescu.

Hotararea isi urmeaza cursul fiind inaintata spre aprobare la Prefectura , dar groapa este deja functionala in comuna. Deputatul a facut toate demersurile ca organele de control sa nu actioneze deoarece sotia acestuia e primar in comuna Mihai Eminescu. Primarul comunei risca dosar penal, iar Romania risca declansarea procedurii de infringement.

Redeschiderea depozitului de deseuri neconform in Comuna Mihai Eminescu a starnit un imens scandal local. Primarul Aneta Gireada spune ca a initiat acest proiect de hotarare prin care sa redeschida groapa veche de gunoi "deoarece distanta pana la o groapa conforma era foarte mare si operatorul nu mai efectua ridicarea deseurilor menajere." Cu toate acestea nu a oprit-o sa comita o ilegalitate, atribuind direct operatorului de colectare si administrarea acestei gropi. Acum se depoziteaza din aproape 20 de comune pe acea gropa pentru care UE a platit Romaniei bani pentru inchiderea gropilor comunale.

La randul lui, deputatul Dumitru Verginel Gireada, sotul Anetei Gireada, a fost primar in comuna Mihai Eminescu intre 2004-2012, cand, ajungand deputat, a plasat-o pe nevasta sa in fruntea primariei, fireste in urma unor alegeri, dar cu scandal, fiind acuzat de influentarea alegatorilor, de cadouri electorale, tot tacamul unor alegeri dubioase, facut cu scopul de a-si promova sotia. De altfel, in localitate se spune ca tot deputatul Gireada conduce primaria de fapt, Aneta neiesindu-i din cuvant. Pe de alta parte, deputatia ii ofera o imunitate in fata legii, avand numeroase relatii pe plan local pentru a-si proteja consoarta de controalele autoritatilor.

Familia Gireada a crescut din punct de vedere al averii in salturi uriase. In 2008 cei doi soti Gireada aveau 40 ha, in 2012 60 ha, iar din 2013 pana in 2016 (cu Aneta Gireada la carma primariei), au ajuns la 630 ha de teren. Pe langa asta, sotii mai detin si alte proprietati, masini, imobile, dar si conturi bancare. Iar ca orice deputat care nu-si poate justifica averea si Verginel Gireada spune ca e dator vandut la banci, sau la alte persoane fizice, avand credite si imprumuturi.

In data de 09.02.2006 Dumitru Verginel Gireada a infiintat un ONG numit Asociatia Sportiva "LUCEAFARUL" Mihai Eminescu, unde detine - chiar si in prezent - functia de presedinte. In perioada 2006- 2011 Asociatia Sportiva primea finantari de la Primaria Mihai Eminescu si de la firma Tehnic Asist Botosani, ce a castigat mare parte din licitatiile primariei Mihai Eminescu. Astfel, Gireada era si primar si presedinte de Asociatie Sportiva, el platea banii el semna pentru ridicarea banilor. In termeni de fotbal, el centra, el dadea cu capul! Verginel Gireada in calitate de primar semna contracte de atribuire a lucrarilor si in calitate de presedinte al asociatiei semna contracte de sponsorizare de la cei care castigau lucrari.

In plus, in data de 26.06.2008 Verginel Gireada infiinteaza un soi de clona a asociatiei sportive, de data asta numita Asociatia CLUBUL SPORTIV "LUCEAFARUL" Mihai Eminescu, unde a detinut functia de presedinte pana la data de 24 martie 2011. De la aceasta data si pana in prezent functia de presedinte i-a transmis-o lui Ionut Gireada (administratorul public al comunei) - nepotul deputatului Verginei Gireada, care a virat 50.000 lei la Asociatia Sportiva unde presedinte era tot el. Primarul Virginel Gireada era si presedinte de Asociatie si isi vira asociatiei sume saptamanale pentru care imputernicea o persoana sa ridice sumele cash.

In concluzie, din 2012, de cand a devenit deputat, clanul Gireada se extine, primarul Comunei Mihai Eminescu fiind Aneta Gireada, presedinte la Clubul Sportiv este Ionut Gireada (angajat al primariei pe functia de administrator public), iar de atunci, acest clan vireaza sume in familie. Fireste ca Aneta Gireada candideaza pentru inca un mandat pe primar in comuna, asa cum Virginel Gireada spera sa mai prinda un mandat ca si deputat la parlamentarele din toamna. Si totul ca aceasta afacere sa continuie, sa se aloce alte lucrari in comuna sponsorilor, sa se comita si alte ilegalitati precum groapa de gunoi de pe urma careia România risca infringementul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE