Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nou dosar penal pentru Ovidiu Miculescu și gașca lui de la Radio România

Postat la: 09.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ovidiu Miculescu și ceilalți membri din Consiliul de Administrație de la Radio România par hotărâți să doboare toate recordurile în materie de ilegalități.

Cu ceva timp în urmă am primit o un document adresat forului suprem de conducere din radioul public (vezi documentul in facsimil), care pare să indice alte grave încălcări ale legii. Privind prin Noul Cod Penal, iată ce găsim la art.297 alin.(1): „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.".

Iar la art.132 din Legea nr.78/2000 se stipuleaza clar: „În cazul infracţiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime." Cel puțin două încălcări ale legii au fost semnalate de ZIUAnews, cea cu statutul studiourilor teritoriale, când am remarcat faptul că membrii din Consiliul de Administrație de la Radio România nu cunosc limba română, și cea privind grilele de programe, când Ovidiu Miculescu și-a asumat încălcarea legii, iar despre cel puțin alte două putem spune că lucrurile par clare: Curtea de Conturi a constatat, la controlul din această vară, că membrii comitetului director au fost plătiți ilegal, cu un prejudiciu de aproape 2,5 milioane de lei, iar normarea muncii este obligatorie pentru toate categoriile de angajați, conform Codului Muncii.

Deci pedeapsa minimă este de doi ani și opt luni închisoare. Cu executare? Dacă există deja o plângere penală, sau dacă Parchetul se autosesizează după acest articol, se prea poate ca în viitorul apropiat să avem parte de o ședință a Consiliului de Administrație de la Radio România în atmosfera primitoare de la Beciul Domnesc. Condusă, bineînțeles, tot de Ovidiu „Canoe" Miculescu.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE