Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mosteanu de la Transporturi e mai ilegal decat prevede legea!

Postat la: 25.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacian Ciolos a uimit natiunea din Transporturi in momentul cand l-a propulsat secretar de stat pe Ionuţ Moşteanu, care era consilier al fostului ministru al Transporturilor, Dan Costescu, si care a ajuns să ocupe o funcţie de demnitar. Mosteanu si-a bagat imediat coada in transporturile aeriene, fiind artizanul numirii incompetentului Cosmin Pestesan la SC Aeroporturi Bucuresti SA, care a reusit performanta unor intarzieri de avioane de 800 de minute intr-o zi.

Mosteanu, insa, nu e numai pe "partea aeriana" a Transporturilor, el se ocupa si pe domeniul naval, reusind performanta sa numeasca la conducerea portului Constanta niste pitifelnici, nespecialisti in domeniu, urmand ca acesti "baieti destepti" sa contribuie la privatizarea portului pentru o companie de anvergura din Germania, protejata de Angela Merkel, asa cum la Tarom si la Otopeni vor urma sa investeasca nemtii de le Lufthansa, pe acelasi principiu. Pe seama lui Mosteanu, subalternii lui fac glume cand vine vorba despre atributiile acestuia in domeniul aviatiei si cel naval: "E si aerian, e si dus cu pluta!", i s-a dus buful in minister.

Interesant e cum Mosteanu, chiar dacă are un împrumut 65.000 de euro pentru 26 de ani de la bancă, luat în 2014, a reuşit să puna deoparte, din resurse proprii, 35.000 euro, intr-un alt cont, la o lata banca. logic, orice om ar fi preferat sa achite o parte din datorie cu banii astia, ca sa-i scada la sub jumatate rata de la banca, dar si comisionul.

Secretarul de stat nu deţine niciun teren, deţine două locuinţe împreună cu soţia şi este proprietarul unui autoturism. Înainte de a fi angajat pe postul de consilier al minstrului, Moşteanu a fost angajat la propria firmă, Total Branding Partners SRL de unde a avut un venit de 12.000 de lei şi a încasat dividende în valoare de 26.250 lei în 2015. Firma Total Branding Partners SRL, cu numai 3 angajaţi anul trecut, a avut o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei, a câştigat 13.502 lei din activităţi ale agenţiilor de publicitate. Extraordinar cat de priceput pare a fi Mosteanu in publicitate, nu insa si in Transporturi.

Dar sa vedem, in fine, despre ce ilegalitati ar fi vorba. O anomalie fara precedent se petrece intr-un minister, unde a fost inscaunat un secretar de stat de catre Dacian Ciolos, avand doar meritul ca i-a fost consilier premierului si ca a "lucrat" in managementul Portului Constanta, in perioada cand aceasta structura cu titulatura de "poarta maritima" a tarii era la cheremul clanului Mazare.

Anomalia despre care vorbim e ca Mosteanu nu are certificat ORNISS, deci nu poate opera cu secrete de stat. Ca atare, ocupa ilegal postul de secretar de stat, mai ales ca in privinta aeroporturilor strategice Otopeni, Baneasa, Kogalniceanu, opereaza cu secrete de maxima importanta, fiind aeroporturi strategice NATO. Mai mult, Mosteanu face si desface in Consiliul de Administratie al SC Aeroporturi Bucuresti, numind sefi de CA. In mod normal, toate deciziile lui Mosteanu sunt ilegale, lovite de nulitate.

Problema e ca nici nu va putea obtine prea curand un certificat ORNISS de maximum de importanta privind secretele de stat raportat la NATO, intrucat acestea se elibereaza prin presedintia Romaniei, la solicitare, urmand ca o comisie speciala sa cerceteze timp de 90 de zile de la data solicitarii, iar in caz de aviz favorabil sa inainteze spre aprobare al presedintia României. Fireste ca Mosteanu nu mai are timp pana la alegerile parlamentare (cand se va schimba si guvernul) sa obtina acest certificat, deci ocupa ilegal functia de scretar de stat pe specializarea respectiva.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE