Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Moment istoric. Israelul obține recunoaștere oficială la NATO

Postat la: 04.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

NATO va recunoaște o reprezentare oficială a Israelului și va acorda acestei țări un birou permanent la sediul din Bruxelles al organizației, a anunțat miercuri Ministerul de Externe israelian, potrivit DPA.

''NATO a notificat Israelul că acesta poate deschide un oficiu la cartierul general al organizației și poate finaliza procesul de prezentare a scrisorilor de acreditare a reprezentantului său la NATO'', se arată într-o declarație a diplomației israeliene. Potrivit acesteia, anunțul intervine după un ''efort diplomatic îndelungat'' din partea Israelului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care deține și portofoliul afacerilor externe, a salutat decizia Alianței Nord-Atlantice și a calificat-o drept ''un pas important care contribuie la securitatea Israelului''.

Ambasadorul israelian la Uniunea Europeană, David Walzer, îndeplinește și rolul de reprezentant la NATO, dar până acum misiunea israeliană nu fusese recunoscută oficial.

În trecut, mai multe state membre ale NATO s-au opus unei cooperări mai strânse cu Israelul, susținând că astfel ar fi afectate relațiile cu țările musulmane. Circa 40 de state au în prezent statut de țară parteneră a NATO.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE