Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum s-au distrat pe ploaie sportivii la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

Postat la: 22.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sportivii care au concurat în ultimele 16 zile la Jocurile Olimpice de la Rio au dansat şi s-au distrat în ploaie în acordurile muzicii braziliene, pe stadionul Maracana, la ceremonia de închidere a competiţiei. Ceremonia a început cu un moment dedicat lui Alberto Santos-Dumont, pionier al aviaţiei braziliene, şi o numărătoare inversă pe un ceas ce amintea de faptul că Dumont a fost prima persoană care a purtat unul.

Voluntari costumaţi ca păsări colorate au fost apoi protagoniştii momentului aripi olimpice, ei formând pe teren simboluri celebre ale Braziliei, între care şi statuia lui Iisus din Rio, iar la final au format cercurile olimpice. Spectacolul pe pe Maracana, susţinut de mai mulţi interpreţi din Brazilia, a arătat un nou tablou de prietenie şi unitate în diversitate. Imnul Braziliei a fost cântat de 27 de copii.

Sportivii port-drapel ai naţiunilor participante la Jocurile Olimpice au intrat împreună în arenă, urmaţi de ceilalţi reprezentanţi ai delegaţiilor. Relaxaţi, sportivii s-au distrat şi şi-au făcut fotografii. Au întreţinut atmosfera, în afara interpreţilor brazilieni, şi norvegianul Kygo şi americanca Julia Michaels. O incursiune în timp, cu picturile rupestre din Parcul Naţional Serrada Capivara şi un omagiu adus artei manuale cu o dantelă gigant, alături de alte momente cu coregrafie impresionantă, ne-au amintit de spectacolul de la deschidere.

Conform tradiţiei, la ceremonia de închidere au fost premiaţi câştigătorii medaliilor de aur, argint şi bronz în proba de maraton: kenyanul Eliud Kipchoge, etiopianul Feyisa Lilesa şi americanul Galen Rupp. Imnul Greciei şi imnul olimpic au precedat momentul predării "ştafetei" Japoniei, ţara care va găzdui următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, prezentată printr-un spectacol modern şi plin de dinamism.

Flacăra olimpică din arena Maracana a fost stinsă de "ploaie", în acordurile piesei "Pelo tempo que durar" cântată de Mariene Castro, iar un carnaval pe Maracana a pus punct Jocurilor Olimpice din 2016.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE