Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fotbaliștii care au decedat pe terenurile de fotbal din România. Cazul Ekeng trezește amintiri triste

Postat la: 07.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decesul jucătorului camerunez Patrick Ekeng se înscrie pe lista neagră a fotbaliştilor care au murit pe teren în România. Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce a căzut fără a fi atins de vreun alt fotbalist în timpul meciului cu FC Viitorul. Printre aceştia se numără Cătălin Hâldan, Ştefan Vrăbioru sau Chinonso Henry.

În țara noastră, şirul fotbaliştilor care au decedat pe terenul de joc a fost deschis, în anul 1963, de petrolistul Constantin Tabarcea (26 de ani). În minutul 16 al meciului dintre gruparea ploieșteană și Dinamo, Tabarcea a căzut pe gazon. Investigaţiile medicale au relevat că decesul fotbalistului ploieştean a fost provocat de glanda timus, o glandă care funcţiona, deşi ar fi trebuit să dispară din organism la 16 ani.

În data de 24 iulie 1999, în minutul 68 al meciului Rapid - Astra, fotbalistul Ştefan Vrăbioru (23 de ani), care fusese introdus pe teren de 13 minute, s-a prăbuşit pe gazon. El a decedat în drum spre spital. La autopsie, lui Vrăbioru i s-a găsit o hemoragie internă, iar Institutul Medico-Legal a stabilit că acesta a murit doarece era suferind de inimă.

La 5 octombrie 2000, în timpul amicalului Ş.N. Olteniţa - Dinamo Bucureşti, desfăşurat, la Olteniţa, jucătorul dinamovist Cătălin Hâldan a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia a decedat.

Fostul atacant Mihai Baicu a decedat la 6 iulie 2009, la vârsta de 33 de ani, în urma unui stop cardiac suferit după ce a jucat o partidă de fotbal pe un teren sintetic din apropierea Stadionului Steaua. Fostul atacant a bifat 112 partide în primul eşalon şi a reuşit să înscrie 17 goluri.
La 2 septembrie 2009, portarul Alexandru Iatan, în vârstă de 19 ani a decedat în timpul unui antrenament cu echipa Dunărea Giurgiu, la care fusese împrumutat de la Astra Ploieşti.

La 10 mai 2010, Andrei Pricop, jucător al formaţiei vasluiene Magic Deleni, a intrat în stop cardio-respirator pe terenul de fotbal la o partidă din campionatul judeţean. El a murit la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, la vârsta de 24 de ani.

La începutul anului 2012, jucătorului nigerian al divizionarei secunde Delta Tulcea, Chinonso Ihelwere Henry, s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului amical cu FC Baloteşti. Medicii au încercat să-l resusciteze timp de aproximativ o oră.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE