Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Irina Begu s-a calificat în turul doi la Roland Garros. Cu cine joaca în următorul meci

Postat la: 24.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jucătoarea de tenis Irina Begu (locul 28 în clasamentul mondial) a câştigat, luni, meciul cu sportiva americană Bethanie Mattek-Sands (poziţia 86 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-3, în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale de 12.032.000 euro.

Partida a durat două ore şi nouă minute. Pe durata meciului, Begu a servit 3 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Românca a câştigat 64% dintre punctele jucate cu primul serviciu şi 71% dintre cele cu serviciul 2. Irina şi-a pierdut de două ori serviciul, dar a reuşit 5 break-uri.

Begu a reuşit mai multe mingi direct câştigătoare decât Mattek-Sands, 33, comparativ cu 30. Totodată, românca a avut mai puţine erori neforţate, 28, faţă de cele 31 ale americancei.

În urma acestui rezultat, bilanţul întâlnirilor directe a devenit 5-0 pentru Irina Begu. Românca s-a impus în 2015 tot în primul tur la Paris, dar în minimum de seturi (6-4, 7-6). Pentru accederea în turul secund la Openul Franţei, Irina Begu şi-a asigurat 10 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 30.000 de euro.

În turul doi la Roland Garros, Irina (25 de ani) o va întâlni pe Coco Vandeweghe (SUA, locul 43 în clasamentul WTA). Vandeweghe (24 de ani) a trecut în primul tur de britanica Naomi Broady (79 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-3. Va fi prima confruntare directă dintre româncă şi americancă. Coco Vandeweghe este o specialistă a suprafeţelor rapide şi a disputat doar trei meciuri pe zgură în acest an.

În turul 3, Irina ar putea da piept cu italianca Roberta Vinci, a şaptea favorită a turneului. Pe aceeaşi parte de tablou mai sunt Petra Kvitova (Cehia), Karolina Pliskova (Cehia), Svetlana Kuzneţova (Rusia), Garbine Muguruza (Spania).

Irina Begu a atins cel puţin sferturile de finală la ultimele trei turnee importante la care a evoluat, Charleston, Madrid şi Roma, iar acest lucru i-a conferit statutul de cap de serie la Roland Garros. În 2015, Begu s-a oprit în turul 3 la Openul Franţei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE