Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












JO de la RIO. Naţionala de handbal a României câștigă meciul cu Spania și își păstrează șansele de calificare

Postat la: 13.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Echipa naţională de handbal feminin a României a câştigat, vineri, meciul împotriva reprezentativei Spaniei, scor 24-21, în grupa A de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia. Româncele păstrează şanse de calificare în faza următoare a competiţiei.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 9 goluri, iar Geiger a punctat de cinci ori. De cealaltă parte, Nerea Pena şi Alexandrina Cabral au înscris de câte patru ori pentru Spania, informează Mediafax.

Tricolorele au făcut cea mai bună repriză de la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Cristina Neagu a avut 5 goluri în prima parte, iar Paula Ungureanu a avut un procentaj excelent în poartă, 42%. După primele minute de joc din repriza secundă, România se distanţase la 17-11. În numai nouă minute, Spania a egalat la 18, graţie unor intercepţii în apărare şi a unor contraatacuri devastatoare. Au urmat trei intervenţii superbe din situaţie de unu la unu pentru Ungureanu, echipa iese cu bine dintr-o inferioritate numerică şi preia conducerea fără a o ceda până la final.

România: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu (portari), Gabriella Szucs, Melinda Geiger (5 goluri), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (9), Aurelia Brădeanu (2), Gabriela Perianu (2), Valentina Ardean Elisei, Oana Manea, Camelia Hotea, Florina Chintoan (1), Patricia Vizitiu (1), Laura Chiper (2); Antrenor: Tomas Ryde.

Spania: Navarro, Zoqbi (portari), Lopez, Martin (4 goluri), Alberto, Mangue (2), Aguilar, Chavez (2), Pinedo (2), Pena (4), Gonzalez (1), Elorza (1), Egozkue (1), Cabral (4); Antrenor: Jorge Duenas.

În urma acestui rezultat, România ocupă locul 3 în grupa A, cu patru puncte. A fost a doua victorie consecutivă pentru „tricolore", după 25-21 cu Muntenegru. România a pierdut primele două meciuri din grupă, 19-23 cu Angola şi 13-26 cu Brazilia.

În ultima întâlnire din grupă, decisivă pentru calificarea în sferturi, România va juca împotriva Norvegiei, duminică, 14 august. Handbalistele antrenate de către Tomas Ryde au nevoie de cel puţin un egal în partida cu nordicele pentru a accede în faza următoare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE