Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Meci romanesc de senzatie in turul 2 la US Open

Postat la: 31.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jucatoarea de tenis Ana Bogdan (locul 116 în clasamentul mondial) a câstigat, marti dimineata, meciul împotriva conationalei Sorana Cîrstea (pozitia 86 WTA), scor 0-6, 7-5, 6-2, în primul tur la US Open. Monica Niculescu (58 WTA) a trecut de Barbora Strycova (locul 21 WTA), scor 6-3, 6-7 (3), 6-1.

Partida Ana Bogdan-Sorana Cîrstea a durat o ora si 30 de minute si a avut o desfasurare spectaculoasa. Cîrstea a început impecabil la serviciu si nu i-a oferit adversarei nicio sansa. Necrutatoare si la retur, Sorana a reusit trei break-uri si a închis primul set dupa doar 19 minute. Ana Bogdan si-a pierdut serviciul si în debutul actului secund, iar meciul parea ca are un deznodamânt sigur.

Cîrstea a servit pentru meci la 6-0, 5-3, dar Bogdan a reusit un break la zero, urmat de alte trei game-uri consecutive, si a trimis partida în setul decisiv. Jocul Soranei, în special la serviciu, s-a prabusit (47% procentaj de reusita cu primul serviciu, 33% cu serviciul 2), iar Ana a mai facut trei break-uri si a completat o revenire de senzatie.

Desi nu reusise niciun break dupa 13 game-uri, Ana Bogdan a profitat de problemele de concentrare pe care le are Sorana Cîrstea si triumfa la prima aparitie într-un turneu de Mare Slem.

Jucatoarea din Sinaia, în vârsta de 23 de ani, a trebuit sa treaca de trei meciuri de calificare pentru a accede pe tabloul principal la New York. Ana Bogdan le-a învins, pe rând, pe Hiroko Kuwata (Japonia, 154 WTA), Ysaline Bonaventure (Belgia, 162 WTA) si Francoise Abanda (Canada, 226 WTA).

Pentru accederea în turul doi, Ana Bogdan si-a asigurat 70 de puncte în clasamentul WTA si un cec în valoare de 77,188 de dolari. În schimb, Sorana Cîrstea va parasi turneul cu 10 puncte WTA si 43,313 de dolari.

Într-un alt meci disputat marti dimineata, Monica Niculescu (locul 58 în clasamentul mondial) a învins-o pe cehoaica Barbora Strycova (21 WTA), scor 6-3, 6-7 (3), 6-1. Românca a avut un procentaj excelent al primului serviciu, 81%, pe care l-a cedat o singura data. La retur, Niculescu a concretizat toate cele patru oportunitati de break avute.

Strycova a fost jucatoarea agresiva, cu initiativa, dar jocul de asteptare al româncei a dat roade. La capatul a doua ore si 26 de minute de joc, cehoaica a înregistrat 38 de mingi direct câstigatoare (fata de doar 14 Niculescu), dar a comis nu mai putin de 57 de erori nefortate (comparativ cu cele 21 ale Monicai).

În urma acestui rezultat, bilantul confruntarilor directe Niculescu-Strycova a devenit egal, 4-4. Românca si-a luat revansa dupa trei înfrângeri consecutive, una dintre ele fiind chiar la US Open, în turul al doilea, în 2014.
Ana Bogdan si Monica Niculescu se vor confrunta în actul secund de la US Open. Va fi a treia întâlnire directa, Niculescu impunându-se în precedentele, ambele disputate pe zgura de la Bucuresti.

Irina Begu, eliminata in turul inaugural

Jucatoarea româna de tenis Irina Begu, ocupanta locului locului 23 în clasamentul mondial WTA, a pierdut, luni, scor 0-6, 4-6, meciul jucat cu Lesia Tsurenko din Ucraina în primul tur al turneului de Mare Slem de la US Open, dotat cu premii totale în valoare de 22,102,700 de dolari.

Partida a durat o ora si 15 minute. Primul set a fost, practic, fara istoric. Sportiva de pe locul 99 WTA s-a impus în doar 27 de minute, la zero, fara a-i permite Irinei sa opuna rezistenta.

Actul doi a început la fel de dezechilibrat, Tsurenko conducând cu 3-0, dar Irina Begu a reusit sa revina si a egalat la trei, fiecare jucatoare reusind câte un break. Jucatoarea din Ucraina s-a distantat din nou, la 5-3, însa Irina nu a cedat si s-a apropiat la 5-4. În final, Tsurenko s-a impus, scor 6-4, si a câstigat partida.

În turul urmator, Lesia Tsurenko, o va întâlni pe Yafan Wang din China. Pentru participarea în primul tur al turneului de la US Open, Irina Begu va primi 43,313 de dolari si zece puncte WTA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE