Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












STEAUA - MANCHESTER CITY: meciul anului în România, o adevarata finala! Cine transmite si ora

Postat la: 16.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

STEAUA joacă marţi, de la 21.45 în direct pe Pro TV, meciul anului, în play-off-ul Ligii Campionilor. Meciul care poate duce STEAUA în grupele Ligii Campionilor. Dacă trece de MANCHESTER CITY în dublă manşă, Steaua va juca în grupele Champions League, iar, dacă va fi eliminată, are oricum asigurată calificarea în grupele Europa League.

Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, a declarat, luni, că are un mare respect pentru FC Steaua Bucureşti, dar jucătorii săi vor încerca să înscrie goluri. Meciul Steaua - Manchester City, în preliminariile Ligii Campionilor, va avea loc marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională. "Am urmărit multe jocuri ale Stelei, am un mare respect pentru această echipă. Vom încerca să înscriem goluri. În Liga Campionilor, este foarte important să înscrii goluri în deplasare. Şi jucatorii ştiu că în această competiţie trebuie să demonstreze că sunt cei mai buni şi sunt aici pentru a-i ajuta să facă asta", a declarat Guardiola în cadrul unei conferinţe de presă.

Tehnicianul spaniol a vorbit şi despre impunerea filozofiei sale de joc în campionatul englez: "Fiecare ţară are particularităţile ei, înţeleg asta, dar până la urmă este acelaşi fotbal, 11 la 11, o singură minge. Depinde de abordarea noastră, de joc, dacă lăsăm spaţii adversarilor sau ne creăm spaţii la rândul nostru. Nu managerii, nu clubul contribuie la spectacol, ci calitatea jucătorilor. Primul obiectiv este să încercăm să jucăm bine, pentru noi şi pentru oamenii care vin la stadion să ne vadă sau ne urmăresc la televizor, apoi să câştigăm".

Guardiola s-a întâlnit la Bucureşti cu Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, pe care îi cunoaşte din perioada Barcelona: "A fost o plăcere să-i văd din nou. Am vorbit cu precădere despre academia lui Hagi, cred că este una dintre cele mai bune din lume, are mulţi jucători talentaţi şi sunt sigur că va produce jucători foarte buni pentru România".

Nicolae Stanciu va fi căpitanul echipei Steaua la meciul cu Manchester City, programat marţi, de la 21:45, pe Arena Naţională, în play-off-ul Ligii Campionilor, şi îşi doreşte ca prin jocul său să îşi motiveze coechipierii şi să obţină o victorie în faţa echipei britanice. "Este o mândrie să port banderola de căpitan la un club atât de mare, sunt fericit şi privilegiat că o sa fac lucrul acesta şi sper ca evoluţia mea din meciul de mâine să îi încurajeze pe băieţii din teren", a afirmat Stanciu, la conferinţa de presă premergătoare meciului tur cu Manchester City. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani susţine că atât el, cât şi colegii lui au studiat jocul viitoarei adversare la meciul câştigat de formaţia lui Josep Guardiola, scor 2-1, împotriva echipei Sunderland, în prima etapă a noului sezon din Premier League.

"Cu toţii i-am văzut pe cei de la City la meciul din campionat, ştim la ce să ne aşteptăm din partea lor, am lucrat foarte mult la antrenamente să pregătim acest meci. Cu siguranţă, cu toţii ne vom dori să câştigăm acest meci şi să îi facem fericiţi pe fani", a mai spus Stanciu. În acest moment, pe Stanciu nu îl interesează nici zvonurile cu privire la un eventual transfer în străinătate, nici banii pe care i-ar putea primi dacă Steaua va învinge Manchester City.

"Nu cred că este momentul să vorbim despre astfel de lucruri. Cu toţii suntem concentraţi la meciul de mâine şi momentan nu mă gândesc să plec de la Steaua, ci doar la următorul meci. Vom avea o primă, cu siguranţă, dar este mai puţin important acest lucru şi cred că toţi ne gândim să jucăm bine şi să scoatem City, pentru că ar fi ceva extraordinar pentru noi, şi probabil nu ar mai fi atât de importanţi banii", a adăugat Stanciu.

Comparat de coechipierul său Gabriel Tamaş cu atacantul argentinian Kun Aguero, de la Manchester City, Stanciu susţine că această comparaţie este una nepotrivită. "Am auzit ce a zis Gabi şi am glumit în vestiar cu el. Este normal să zică acest lucru deoarece este colegul meu, dar nu pot să mă compar cu Aguero, pentru că jucăm pe posturi diferite şi este o comparaţie deplasată", a conchis mijlocaşul Stelei.

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei Steaua, este nemulţumit că Manchester City a primit acceptul de a se antrena pe stadionul Ghencea, în timp ce echipa sa este nevoită să-şi desfăşoare sedinţele de pregătire la Domneşti. Clubul Manchester City a cerut acordul CSA Steaua pentru a se antrena în Ghencea, în ziua meciului cu din play-off-ul Ligii Campionilor şi a a doua zi după partida contra Stelei, chiar înainte de întoarcerea în Anglia. Managerul Pep Guardiola doreşte să facă un antrenament de refacere după partida de marţi seară. â

Antrenamentul oficial al echipei Manchester City va avea loc, luni seară, pe Arena Naţională. "Suntem obişnuiţi să dăm lucrurile de preţ unor străini. Nu preţuim ce avem în ţara noastră. Mi se pare incredibil. Suntem deschişi, ajutăm echipele care vin în România, dar atât timp cât tu nu eşti de acord ca echipa ta să se antreneze pe terenul respectiv, mi se pare deplasată această decizie de a lăsa altă echipă să se antreneze acolo.

Suntem mâhniţi şi indignaţi că nu putem folosi baza şi terenul clubului CSA. În fiecare zi ne antrenăm, ne deplasăm la Domneşti şi vine o echipă din Anglia şi primeşte totul pe tavă. Mi se pare incredibil. Dar să nu mai deschidem un alt război, este de datoria celor de la CSA să analizeze şi să se gândească la aceste situaţii", a declarat Laurenţiu Reghecampf la conferinţa de presă înaintea meciului cu Manchester City.

Avionul care transporta membri ai clubului de fotbal Manchester City spre Bucureşti a fost evacuat, luni dimineaţă, înainte de a decola din Marea Britanie, după ce în cabină a fost semnalat fum sau abur, informează ziarul The Guardian. Avionul urma să decoleze la ora 10.30 (12.30, ora României) din Manchester spre Bucureşti. Aeronava - în care erau membri ai departamentului tehnic al clubului Manchester City, inclusiv ambasadorul clubului şi fostul jucător Mike Summerbee, sponsori şi jurnalişti - a fost evacuat pe pista aeroportului din Manchester după ce în cabină a fost semnalat fum sau abur.

După aproximativ o oră, pasagerii au fost îmbarcaţi din nou în avionul companiei Carpatair, fiind înştiinţaţi că inspecţia nu a descoperit nimic anormal. "După informaţii privind o defecţiune la sistemul de aer condiţionat, pasagerii zborului Carpatair spre Bucureşti au fost debarcaţi scurt timp ca măsură de precauţie", a transmis Aeroportul Manchester. Potrivit Aeroportului Manchester, Cursa V32422 spre Bucureşti trebuia să decoleze iniţial la ora 10.30 (12.30, ora României), dar a părăsit aeroportul la ora 11.58 (13.58, ora României).

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei Steaua, a declarat la conferinţa de presă înaintea meciului cu Manchester City, din play-off-ul Ligii Campionilor, că echipa sa este pregătită pentru victorie. Totodată, tehnicianul îşi doreşte ca Steaua să ajungă an de an în grupele competiţiei.

"Ne dorim foarte mult să ajungem din nou în grupele Ligii Campionilor şi cred că ne-am pregătit bine pentru acest meci. Chiar dacă întâlnim o echipă foarte mare, cel mai mare antrenor din lume (n.red. Pep Guardiola), cu rezultate incredibile, cred că pentru noi este o şansă mare să arătăm bine în cele două meciuri. Sunt încrezător că vom reuşi să calificăm echipa în grupele Ligii Campionilor. Cred că şi noi avem o echipă puternică, meciul porneşte de la 0-0, aşa că avem şansa noastră. Nu trebuie să vorbim de avantaje şi de dezavantaje, depinde de forma pe care jucătorii o vor avea la ora meciului. Am încredere în jucătorii noştri, fotbalişti tehnici, care pot marca goluri. Echipa noastră va încerca să atace, să marcheze goluri, pentru că nu văd cum am putea trece de Manchester City, dacă nu vom avea iniţiativă", a declarat antrenorul Laurenţiu Reghecampf la conferinţa de presă înaintea meciului cu Manchester City.

Tehnicianul echipei Steaua consideră mult mai important meciul cu Dinamo, din etapa a cincea din Liga I, decât manşa tur cu Manchester City din play-off-ul Ligii Campionilor. "Nu este meciul carierei, vreau ca în anii următori, calificarea în grupele Ligii Campionilor să fie ceva normal. Pot să spun că meciul vieţii mele va fi sâmbătă, când va trebui să batem Dinamo. Jocul cu City este unul de calificare şi cred că nu se va decide calificarea în meciul de mâine, de pe Arena Naţională. Este foarte important că fanii au revenit alături de echipă. Doar noi putem să-i readucem la stadion prin rezultatele noastre", a mai spus tehnicianul vicecampioanei României.

Laurenţiu Reghecampf s-a decis asupra lotului cu care va ataca meciul cu Manchester City, din turul play-off-ului Ligii Campionilor. Accidentat la inghinali în meciul de campionat cu Concordia Chiajna, Pintilii nu a fost inclus în lotul de 18, unde se regăseşte, Bogdan Mitrea. La antrenamentul de luni, penultimul de dinaintea duelului cu Guardiola, antrenorul Stelei i-a împărţit în două grupe pe jucptorii pe care i-a avut sub comanda. Oamenii care vor face parte din lotul pentru partida cu City s-au antrenat la comun, în timp ce ultimele transferuri s-au pregătit pe un teren separat.

Portari: Niţă, Cojocaru

Fundaşi: Enache, Tamaş, Toşca, Mitrea, Momcilovic, Dan Popescu

Mijlocaşi: Adi Popa, Muniru, Achim, Bourceanu, Ovidiu Popescu, Aganovic, Hamroun, Stanciu

Atacanţi: Tudorie, Golubovic

Pentru că au jucat deja în Europa, în dubla echipei Astra Giurgiu cu FC Copenhaga, Fernando Boldrin şi William de Amorim nu vor avea dreptul să se afle pe teren în meciul cu Manchester City, dar vor putea evolua în faza grupelor. În aceeaşi situaţie se află şi Florin Tănase, care a jucat pentru Viitorul în dubla cu Gent.

Josep Guardiola, managerul echipei Manchester City, îşi doreşte ca până la meciul cu Steaua Bucureşti, programat marţi, de la 21:45, pe Arena Naţională, în play-off-ul Ligii Campionilor, să îl aibă la dispoziţie pe fundaşul argentinian Nicolas Otamendi.

"Otamendi este un jucător important pentru noi. Sper că va juca. Steaua Bucureşti are un joc bazat pe mingi lungi şi de aceea Nico (n.r. Nicolas Otamendi) ne-ar ajuta foarte mult. El a avut o mică problemă la tendon şi nu puteam risca să joace două meciuri în trei zile, aşa am decis să joc în apărare cu John Stones şi Aleksandar Kolarov", a spus Guardiola, citat de site-ul oficial al clubului Manchester City.

La meciul cu Sunderland, câştigat cu scorul de 2-1 de Manchester City, în prima etapă a noului sezon din Premier League, Guardiola a folosit următoarea echipă: Caballero - Sagna, Stones, Kolarov, Clichy (Iheanacho 80') - Fernandinho, Silva (Delph 64') - Sterling, De Bruyne, Sterling (Navas 59') - Aguero.

Lotul echipei Manchester City pentru meciul cu Steaua:

Portari: Joe Hart, Willy Caballero.

Fundaşi: Bacary Sagna, Pablo Zabaleta, Aleksandar Kolarov, Gael Clichy, John Stones, Jason Denayer, Nicolas Otamendi.

Mijlocaşi: Fernando, Raheem Sterling, Jesus Navas, Kevin de Bruyne, Fabain Delph, Leroy Sane, David Silva, Fernandinho, Yaya Toure.

Atacanţi: Nolito, Sergio Aguero, Kelechi Iheanacho.

Manchester City a câştigat meciul de debut din noul sezon de Premier League, scor 2-1 cu Sunderland. Confruntarea a fost de altfel ultimul test al echipei lui Pep Guardiola înainte de prima manşă a dublei cu Steaua, meci contând pentru play-off-ul UEFA Champions League. Pep Guardiola, managerul echipei Manchester City, a vorbit la conferinţa de la finalul meciului atât despre titularizarea lui Willy Caballero, cât şi despre confruntarea cu trupa lui Reghecampf.

"Willy a jucat foarte bine în pregătiri şi s-a antrenat foarte bine. A dat echipei multă încredere şi din cauza faptului că a muncit mai mult alături de noi în această vară. Bineînţeles că Hart poate juca. Nu ştiu dacă va fi titular la următorul meci. Toţi jucătorii au şansa să joace. Azi am avut nevoie de Willy pentru că s-a pregătit mai mult alături de noi decât Joe. Sunderland e o echipă care face un presing bun şi aveam nevoie de un portar cu care am lucrat mai mult la şedinţele de pregătire", a precizat Guardiola.

Referitor la meciul cu Steaua, Guardiola a recunoscut că nu a urmărit niciun meci al echipei române şi asta pentru că a fost 100% concentrat pe partida cu Sunderland.

"În mod normal, mă concentrez doar pe meciul care urmează. N-am văzut niciun meci al Stelei până acum. Până în acest moment a fost vorba doar despre Sunderland, Sunderland, Sunderland şi despre ce am avut de făcut. Începând de mâine dimineaţă voi începe să mă gândesc la ce urmează pentru echipă", a declarat managerul Pep Guardiola.

Aproximativ 500 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul dintre Steaua şi Manchester City, care se va disputa, marţi, 16 august, pe Arena Naţională. Conform datelor transmise de organizator, suporterilor echipei Manchester City le-au fost puse la dispoziţie 2500 de bilete iar accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.15 doar pe bază de bilete sau invitaţii. Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces. Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să deţină sau să introducă în stadion astfel de obiecte.

Spectatorilor le este interzis sã staţioneze pe scările care delimitează sectoarele din stadion, sã ocupe alte locuri decât cele prevãzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberãrii acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societãţii specializate de protecţie şi pazã sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la această competiţie sportivă. Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Site-ul oficial al UEFA a anunţat, duminică dimineaţă, că arbitrul italian Daniele Orsato va conduce brigada ce va oficia la meciul dintre Steaua Bucureşti şi Manchester City, din manşa tur a play-off-ului Ligii Campionilor. Ceilalţi cinci membri ai brigăzii conduse de Daniele Orsato sunt tot din Italia: Riccardo Di Fiore şi Lorenzo Manganelli, arbitri adiţionali vor fi Paolo Mazzoleni şi Carmine Russo, în timp ce arbitru de rezervă va fi Matteo Passeri. Observator va fi polonezul Zbigniew Przesmycki, în timp ce delegatul UEFA va fi Adonis Procopiou din Cipru.

Daniele Orsato are 40 de ani şi s-a născut la Vicenza şi este arbitru pe lista FIFA din 2010. Face parte din categoria UEFA Elite Development şi a condus meciuri la Campionatul European din 2012, în Liga Campionilor începând cu ediţia 2012/2013 şi partide din preliminariile Cupei Mondiale din 2014 şi EURO 2016.

De asemenea, Daniele Orsato a mai condus alte trei echipe româneşti: pe CFR Cluj, în victoria cu 1-0 din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, cu Manchester United, în sezonul 2012/2013 şi formaţia Petrolul Ploieşti, în partida de pe teren propriu, cu Dinamo Zagreb, în play-off-ul Europa League, din sezonul 2014/2015.

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei FC Steaua Bucureşti, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este sceptic în privinţa situaţiei bazei sportive din Ghencea, pentru care Manchester City a cerut acordul să se antreneze înaintea meciului cu Steaua din Liga Campionilor. Manchester City a cerut acordul CSA Steaua pentru a se antrena în Ghencea, a doua zi după partida contra Stelei, chiar înainte de întoarcerea în Anglia. Englezii au refuzat soluţia stadionului Giuleşti.

"Nu ştiu dacă cei de la City au condiţiile necesare să se antreneze pe Ghencea. Dacă cei de la City au refuzat stadionul Rapid, nu ştiu ce să zic despre cel din Ghencea. Chiar nu ştiu cum mai arată", a declarat Reghecampf. Ultimul meci pe care Steaua l-a disputat în Ghencea a avut loc în martie 2015, o victorie cu 4-1 în faţa Viitorului. De atunci, arena nu a mai fost folosită şi s-a deteriorat.

Tehnicianul Stelei este de părere că interesul ridicat al spectatorilor pentru meciul cu Manchester City se datorează în primul rând adversarului de calibru. "Pentru noi este îmbucurător faptul că au venit mulţi spectatori la ultimul meci de acasă. Sper să avem parte de fani numeroşi la următoarele meciuri, şi aici mă refer la meciurile de campionat. Vă daţi seama, toată lumea îşi doreşte să vadă Manchester City la Bucureşti. Cu siguranţă, acesta este motivul principal pentru care mulţi oameni îşi doresc să ajungă la stadion să vadă meciul. Sper să rezolvăm problema cu cei de la Armată, atunci vom avea foarte mulţi fani tot timpul", a precizat Reghecampf la conferinţa de presă.

Manchester City a anunţat, marţi, prin intermediul site-ului oficial, transferul fundaşului englez John Stones, de la Everton, pentru care a plătit 56,5 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de, sumă record plătită pentru un fundaş. Stones, în vârstă de 22 de ani, a semnat un contract valabil până în 2022 cu Manchester City şi va purta tricoul cu numărul 24.

"Manchester City este un club cu pretenţii, cu un manager fantastic, aşa că abia aştept să debutez şi să ajut echipa la realizarea obiectivelor. Ştiu că va fi greu să obţin un loc de titular, dar sunt hotărât să devin cel mai bun fotbalist şi să contribui la succesul echipei. Am petrecut o perioadă frumoasă la Everton, de aceea vreau să le urez celor de acolo toate cele bune. Acum însă, voi da totul pentru City", a afirmat Stones, potrivit site-ului oficial al clubului.

Transferul lui John Stones la Manchester City a devenit cel mai scump din istorie la nivel de fundaşi. Închizătorul britanic l-a depăşit astfel pe brazilianul David Luiz, transferat de Paris Saint Germain de la Chelsea Londra, în 2014, pentru suma de 49,5 milioane de euro. Everton l-a adus pe Stones în 2013, de la formaţia de liga a doua FC Barnsley, pentru 3,5 milioane de euro. Noul fundaş al echipei Manchester City a jucat în total 95 de meciuri pentru Everton şi a marcat un gol. John Stones a strâns 10 selecţii la prima reprezentativă a Angliei, pentru care a debutat în mai 2014, într-un meci cu naţionala din Peru.

Clubul FC Steaua a anunţat, luni, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că au fost puse în vânzare biletele pentru meciul tur cu Manchester City, din play-off-ul Ligii Campionilor, iar preţurile sunt cuprinse între 60 şi 450 de lei.

Interesul ridicat pe care l-au manifestat suporterii încă din ziua tragerii la sorţi, care a trimis-o la Bucureşti pe Manchester City, i-au determinat pe conducătorii FC Steaua să stabilească preţuri rezonabile la tichetele pentru partidă. "FC Steaua Bucureşti anunţă că biletele pentru partida cu Manchester City, contând pentru play-off-ul UEFA Champions League, de pe 16 august, vor puse în vanzare online începând de marţi, 9 august, de la ora 19:00. Tichetele vor fi disponibile pe www.biletesteaua.ro", este anunţul conducătorilor stelişti.

Preţurile biletelor la partida FC Steaua - Manchester City din play-off-ul Ligii Campionilor:

PELUZE - Inelul 3 - 60 LEI
PELUZE - Inelul 1 si 2 - 70 LEI
TRIBUNE - Inelul 3 - 80 LEI
TRIBUNE - Inelul 2 - 100 LEI
TRIBUNA 2 - Inelul 1 periferic - 100 LEI
TRIBUNA 2 - Inelul 1 central - 200 LEI
VIP 3 - 350 LEI
VIP 2 - 400 LEI
VIP 1 - 450 LEI.

STEAUA - MANCHESTER CITY, turul play-off-ului Ligii Campionilor, este în direct marţi de la 21.45 pe Pro TV. Returul va avea loc la Manchester, pe 24 august, tot de la 21.45 ora României.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE