Ceva e putred cu gripa sezoniera si Covid-19! In ianuarie 1996 au fost mai multe cazuri de boala virala decat 25 de ani mai tarziu
Postat la: 22.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Din ziarul Romania libera de miercuri 17 ianuarie 1996 aflam o stire foarte interesanta in contextul pandemiei actuale de coronavirus, informatii care ridica numeroase semne de intrebare vizavi de numarul de cazuri actuale si de raportari, ca si relatia dintre Sars-Cov-2 si gripa sezoniera obisnuita.
Asadar: "Intr-o singură zi, 16 ianuarie, la Ministerul Sanatatii au fost inregistrate 43.032 de cazuri de viroze respiratorii si 3.809 persoane cu gripă. In total, in primele doua saptamani ale anului 1996, raportarile din retea au evidentiat urmatoarea situatie: 164.192 cazuri de viroze respiratorii (722,3 la suta de mii de locuitori) si 11.375 de cazuri de gripă (50 la suta de mii de locuitori)."
Cu alte cuvinte, gripa sezoniera din tara noastra, intr-o zi "de varf" de iarna inregistra cam 4.000 de cazuri. Asta, ca s-o numim dupa sistemul actual, un val de crestere, intrucat se vede ca in zilele anterioare, pe o durata de doua saptamani, numarul mediu de cazuri a fost de 812 cazuri pe zi, rotunjim la 1000. Ca atare, epidemia a inregistrat - ca si in pandemia actuala - un numar de patru ori mai mare la inceput de val epidemiologic fata de o stare de "acalmie" dintre "cocoașe".
Ca fapt divers, in 17 ianuarie 2021 au fost inregistrate sub 3.000 de cazuri pe zi de gripă cu noul coronavirus, deci mai putin decat acum 25 de ani: "In ziua de Duminica, 17 Ianuarie 2021, s-au inregistrat 2.156 de noi infectii cu virusul SARS-CoV-2.", conform comunicatului oficial.
Tot din presa vremii si din raportarile de atunci, la inceputul anului 1996 mortalitatea inregistrata pe varf de epidemie de gripa sezoniera era in medie de 24 de decese zilnice. Astazi, numarul este in medie de 3-4 ori mai mare, proportional cu numarul infectarilor, care e de 3-4 ori mai mare, functie de zi si de raportari. Statistic vorbind, raportarile de Covid din 2021 arata ca noul coronavirus este in medie cam de 3 pana la 4 ori mai agresiv decat gripa sezoniera de acum 25 de ani. Ceea ce s-a si anticipat, de la inceputul pandemiei, acum un an.
Interesant este insa altceva. In toamna lui 2020 pentru lunile septembrie, octombrie si noiembrie s-au raportat, in total, pe trei luni, deci, doar 24 de cazuri de gripa sezoniera si 0 decese. Toata presa de la acel moment - cand s-a publicat informatia - s-a intrebat unde e gripa sezoniera, mai ales ca fusese isteria cu lipsa vaccinului anti-gripal. Lumea nu s-a vaccinat masiv ca sa se justifice o lipsa totala a gripei sezoniere. Unde au disparut ceilalti 34 de virusi comuni si tulpinile lor (in medie 28 de tulpini gripale la fiecare virus), dintre care 24 de coronavirusi? Doar nu i-o fi "luat la bataie" coronavirulul nou si i-a eliminat de pe piata?
Asa ca lumea se intreaba pe buna dreptate daca nu cumva cel putin o treime din cazurile raportate zilnic ca fiind de Sars-Cov-2 nu sunt cumva provocate de gripa sesoniera si de coronavirusii comuni, cunoscuti pana la aceasta pandemie?! Si daca nu cumva o treime din numarul mortilor nu este dat de "vechea gripa"? Asadar, unde e gripa sezoniera de altadata? Dovada ca ea exista e in presa vremii si in cele 200.000 de doze de vaccin antigripal anual pe care si-l facea o parte din populatie, mai sensibila. Cum e posibil ca in trei luni sa fi fost doar 24 de cazuri de gripa sezoniera, adica doar 8 pe luna, 2 pe saptamana si niciun deces?
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ursula merge mai departe! UE semnează un nou contract de achiziții vaccinuri COVID 19. Stocuri pe patru ani
Comisia Europeană a anunţat vineri semnarea unui contract cu grupul farmaceutic american Moderna care permite achiziţionarea în comun de vaccinuri împotriva Covid-19 de către 15 state membre.
-
Rasa alba piere, fiind inlocuita de o populatie metisa. Declin demografic alarmant: "Omenirea va suferi un colaps fără precedent în istoria modernă!"
Un nou raport al McKinsey Global Institute (MGI) avertizează că economiile majore se îndreaptă spre un „colaps al populației" până la finalul secolului, din cauza ratei scăzute a fertilității. Populația unor țări dezvoltate ar putea scădea chiar și cu 50%.
- Călin și Cristela Georgescu dau un mesaj din mijlocul oamenilor: este un moment de glorie uriașă!
-
Aleksandr Dughin despre ceea ce urmeaza sa se intample după revenirea lui Donald Trump la putere
Cel considerat a fi ideologul lui Vladimir Putin, e vorba despre Aleksandr Dughin, are un amplu comentariu pe contrul sau de Telegram despre revenirea la putere a lui Donald Trump si ceea ce ne-ar putea astepta in viitor. Redam in continuare:
-
Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă cu viteză spre o insulă cu un rol strategic extrem de important
Cel mai mare aisberg din lume este încă în mişcare şi există temeri că s-ar putea îndrepta spre nord din Antarctica, spre insula Georgia de Sud.
-
S-a creat un precedent în Europa: O mamă singură trebuie să beneficieze de un concediu parental dublu
O instanţă din Spania a decis că o mamă singură are dreptul la un concediu parental dublu, cumulându-le pe al ei şi pe al partenerului ei dacă ar fi avut unul.
-
Trump inagurează era cripto - Ordin executiv pentru a sprijini creșterea criptomonedelor
Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care creează un grup de lucru pentru criptomonede însărcinat să propună un nou cadru de reglementare pentru activele digitale și să analizeze crearea unui stoc de criptomonede.
-
Moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena ajung în România, pentru prima dată
Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
-
Europa rămâne spectator în cursa SUA-China pentru inteligența artificială supraumană
În timp ce Trump elimină toate restricțiile pentru giganții tech americani și aprobă investiții de 500 de miliarde de euro în proiectul Stargate, Europa se află în imposibilitatea de a concura, neavând acces la resursele esențiale - putere de calcul, energie ieftină și capital.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
- 2.Bomba de la NASA: 2025 pregătit pentru „depopularea masivă" pentru a introduce „simularea Matrix"
- 3.CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
- 4.Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
- 5.„Cel mai înfricoșător lucru care s-a întâmplat vreodată": Vor dezvălui „fișierele Twitter" pentru întregul guvern al SUA laboratoarele biologice din Ucraina? VIDEO
- 6.Kelemen Hunor face dezvaluiri despre Călin Georgescu și rețeaua condusa spionul comunist care a penetrat NATO și a furnizat informații către KGB
- 7.15 "Lebede negre" si "Steaguri false" în 2025. Evenimente profetite care ar putea reseta ordinea mondială
- 8.Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
- 9.New York Times: Anulînd fără dovezi alegerile, CCR a oferit un cadou Rusiei
- 10.Un scandal uriaș: Credit Suisse a ascuns conturile naziștilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu