Daniel Ionaşcu: "Vreau să merg în Parlament bine documentat despre cerinţele oamenilor pe care îi reprezint şi pe baza lor să propun legi"
Postat la: 05.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În judeţul Suceava, unul dintre candidaţii PSD pentru Camera Deputaţilor face o altfel de campanie electorală. Care nu are nimic în comun cu o campanie clasică, aşa cum vedem de 35 de ani încoace. De fapt, ceea ce face candidatul Daniel Ionaşcu nici nu se poate numi o companie electorală. Ci, mai degrabă, o campanie de strângere de informaţii. Informaţii despore cerinţele oamenilor din judeţ. Cerinţe care să fie duse în Parlament şi transpuse în legi.
Aşadar, o campanie fără promisiuni şi fără niciun fel de alte tertipuri pentru a câştiga bunăvoinţa electoratului. Candidatul Daniel Ionaşcu explică:
„Vreau să elimin din politică bunul plac, micul aranajment, mica înţelegere, eventual şi o mică, hai să-i spunem elegant „atenţie" pentru un funcţionar. Să mă fac mai bine înţeles. Campania mea, dacă vreţi să o numim aşa, are două etape. Prima, am încheiat-o deja. A fost aceea de a populariza, prin toate canalele de comunicare pe care le-am avut la dispoziţie, legea în care sunt cuprinse drepturile, dar mai ales îndatoririle unui parlamentar. Am accentuat pe articolul 51, care cuprinde sancţiunile pentru un parlamentar. De ce am considerant necesar să fac acest lucru? Pentru ca alegătorii să cunoască foarte bine ce poate, dar mai ales ce nu poate să facă un parlamentar.
Într-o campanie electorală se promite foarte mult. Deşi, de multe ori, cei care promit nu au atribuţii în a rezolva ceea ce au promis. Eu am considerat că oamenii trebuie să cunoască această lege, astfel încât să poată discerne dacă li se face o promisiune doar de dragul de a li se câştiga votul, sau cel care promite chiar are în atribuţii în rezolvarea cerinţei lor. Mie, dacă îmi va cere cineva să renovez Cetatea Sucevei, îi voi spune că nu pot, pentru că, în calitate de deputat, nu am astfel de atribuţii executive. Dar, dacă trebuie renovată Cetatea Sucevei, pot face altceva. Am să vă explic imediat şi ce. În asta constă de fapt ceea ce am afirmat la început: eliminarea bunului plac, a micii înţelegeri.
Începând cu data de 5 noiembrie, am intrat în cea de-a doua etapă a campaniei. Aceea de strângere de informaţii. Atât pe canalele de comunicare pe care le avem, eu şi echipa mea, cât şi din întâlnirile directe cu alegătorii. Trebuie, dacă voi fi ales, să ştiu ce vor oamenii. Altfel, cum să-i reprezint în parlament? Îi reprezint pe ei, cu ideile mele? Eu sunt de profesie avocat. Lucrez cu legile. Ştiu şi cum se fac legile. Aşadar, ştiind ce vor oamenii, voi şti ce iniţiative legislative să propun. Cerinţele lor le voi transforma în texte de lege, pe care, de la tribuna Parlamentului, le voi supune spre votare. Aici eliminăm bunul plac şi mica înţelegere. Rezolvarea unei probleme ridicată de cetăţeni să nu mai fie condiţionată de bunăvoinţa cuiva din executiv. Ci, devenind legi, acele cerinţe ale cetăţenilor trebuie obligatoriu îndeplinite de către Executiv.
Înţelegeţi care-i diferenţa? Fiind cuprinse în texte de lege, cerinţele cetăţenilor devin obligatorii pentru orice funcţionar din executiv, începând cu un simplu angajat de la o primărie de comună mică, până la premier şi preşedinte. Nu mai trebuie bunăvoinţa nimănui pentru a se rezolva o problemă. Ea trebuie rezolvată, pentru că este lege. Iar legea trebuie aplicată. Revin la exemplul cu Cetatea Sucevei. Eu, în calitate de deputat, nu am atribuţii pentru a o renova. În schimb, pot propune o lege pentru protejarea şi reabilitarea monumentelor istorice. Iar cei care au atribuţii legale să o renoveze, şi nu numai Cetatea Sucevei, că nu se poate da o lege punctual, aşa cum au încercat să dea o lege pentru un singur om, pentru Klaus Iohannis, ci pentru toate cetăţile din ţară, iar cei care au atribuţii pentru a reabilita şi proteja monumentele trebuie să o facă. Pentru că e lege şi, cum spune vorba veche, nu mai e loc de tocmeală."
Aşadar, o campanie fără promisiuni. Sau, dacă vreţi, cu o singură promisiune. Iniţiative legislative făcute strict pe baza cererilor cetăţenilor. Poate fi un început pentru o politică în slujba cetăţeanului, aşa cum se clamează de la Revoluţie încoace, dar nu s-a întâmplat până acum.
Sorin Ovidiu Bălan
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ursula merge mai departe! UE semnează un nou contract de achiziții vaccinuri COVID 19. Stocuri pe patru ani
Comisia Europeană a anunţat vineri semnarea unui contract cu grupul farmaceutic american Moderna care permite achiziţionarea în comun de vaccinuri împotriva Covid-19 de către 15 state membre.
-
Rasa alba piere, fiind inlocuita de o populatie metisa. Declin demografic alarmant: "Omenirea va suferi un colaps fără precedent în istoria modernă!"
Un nou raport al McKinsey Global Institute (MGI) avertizează că economiile majore se îndreaptă spre un „colaps al populației" până la finalul secolului, din cauza ratei scăzute a fertilității. Populația unor țări dezvoltate ar putea scădea chiar și cu 50%.
- Călin și Cristela Georgescu dau un mesaj din mijlocul oamenilor: este un moment de glorie uriașă!
-
Aleksandr Dughin despre ceea ce urmeaza sa se intample după revenirea lui Donald Trump la putere
Cel considerat a fi ideologul lui Vladimir Putin, e vorba despre Aleksandr Dughin, are un amplu comentariu pe contrul sau de Telegram despre revenirea la putere a lui Donald Trump si ceea ce ne-ar putea astepta in viitor. Redam in continuare:
-
Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă cu viteză spre o insulă cu un rol strategic extrem de important
Cel mai mare aisberg din lume este încă în mişcare şi există temeri că s-ar putea îndrepta spre nord din Antarctica, spre insula Georgia de Sud.
-
S-a creat un precedent în Europa: O mamă singură trebuie să beneficieze de un concediu parental dublu
O instanţă din Spania a decis că o mamă singură are dreptul la un concediu parental dublu, cumulându-le pe al ei şi pe al partenerului ei dacă ar fi avut unul.
-
Trump inagurează era cripto - Ordin executiv pentru a sprijini creșterea criptomonedelor
Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care creează un grup de lucru pentru criptomonede însărcinat să propună un nou cadru de reglementare pentru activele digitale și să analizeze crearea unui stoc de criptomonede.
-
Moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena ajung în România, pentru prima dată
Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
-
Europa rămâne spectator în cursa SUA-China pentru inteligența artificială supraumană
În timp ce Trump elimină toate restricțiile pentru giganții tech americani și aprobă investiții de 500 de miliarde de euro în proiectul Stargate, Europa se află în imposibilitatea de a concura, neavând acces la resursele esențiale - putere de calcul, energie ieftină și capital.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.RAISA 8283 - APOCALIPSA A ÎNCEPUT! "PATRIA A PRIORI!"
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Concluzia lui Robert Turcescu despre Călin Georgescu după interviu: "Are foame de putere" VIDEO
- 5.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 6.Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
- 7.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
- 8.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
- 9.Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
- 10.Ciolacu și Bolojan vor conduce împreună un Departament de eficientizare, construit după modelul lui Trump. Ce se va întâmpla cu bugetarii în plus
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu