Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alin Burcea, fost secretar de stat în cabinetul Năstase: „Hai să facem o regulă: MAFIA"

Postat la: 16.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a anuntat, in premiera, luna trecuta, ca la nivelul Consiliul Concurenţei s-a declansat o investigatie in randul marilor agentii de turism din Romania privind unele practici anticoncurentiale. Astfel, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, au intrat in vizorul Consiliului Concurentei un numar de 13 agentii de turism, printre care si Paralela 45 Turism detinuta de fostul secretar de stat la Ministerul Turismului in cabinetul Nastase -Alin Burcea.

Insa, ceea ce se tie mai putin este faptul ca investigatia Consiliului Concurentei s-a declansat in urma unei inregistrarii video unde Alin Burcea ii indemna pe cei de la agentiile de turism sa se organizeze dupa regulile mafiei, spunandu-le totodata ca ideal ar fi sa devina un cartel. ZIUAnews va prezenta, in exclusivitate, aceasta inregistrare video de circa 3 ore si jumatate, unde Alin Burcea se erijeaza intr-un mentor al celor 100 de infotripisti aflati la Predeal in perioada 13-15 septembrie 2013, propunandu-le sa se organizeze dupa regulile mafiei. Mai trebuie, precizat ca Alin Burcea candideaza pentru data de 20 mai 2016 la functia de presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Alin Burcea: „Ideal ar fi să facem CARTEL"

Intre 13 si 15 septembrie 2013 s-a desfasurat la Predeal o intalnire a circa 100 de reprezentantii ai agentiilor de turism, grupati pe net in clubul infotripistilor, pentru a discuta cu Alin Burcea, in calitate de reprezentat al ANAT, despre problemele cu care ei se confrunta in relatiile cu clientii si institutiile statului. Discutiile au vizat si modul cum se face cedarea de comision de catre touroperator catre detailisti. In acel moment, Alin Burcea a venit cu propunere soc pentru cei prezenti, pe care ZIUAnews o va prezenta in rezumat.

„Dupa parerea mea, asta cu cedarea comisionului daca nu o rezolvam prin semnarea unui protocol de touroperator, hai sa fim realisti, sansele sunt zero. Dar stiti cum e aici. Ca la MAFIE. Mă mânca-v-ar tata, hai să facem o regulă: MAFIA. Daca tot cedam, hai sa stabilim sa cedam "x". Nu ma injurati de mama! Ganditi-va?. Pai daca fraierul tot face turul la agentii sa gaseasca in pizda mă-sii, daca tot e cedat, sa gasesti ala... Daca pretul de vanzare e 590 de euro, si noi stabilim 2% (nr. comision) si putem sa stabilim, si se duce vorba -2%. Daca el gaseste 2 % cedat peste tot, se inchide cercul". Ulterior, discutia ajunge in punctul in care unul dintre infotripisti spune ca „Hai sa facem un cartel". Raspunsul vine imediat de la Alin Burcea: „Asta ar fi ideal"
Burcea: „L-am băgat în p.... mă-sii pe Mișu Negrițoiu"

Discutiile dintre infotripisti au ajuns si la presiunea pe care o pune turistul pe pret. „ Nu exista turist in Romania care sa nu faca presiunea pe pret", a spus Alin Burcea, si a dat exemplu o intamplare in acest sens in care a fost implicat. „Presedintele ING, Misu Negritoiu (nr. in prezent presedinte ASF), m-a facut la la table de 20 de euro. Asta e om de trei milioane de euro in cont. Si imi spune mie, adica ma intreaba de tarif, si ii dau un tarif de 270 de euro. Dar imi zice a gasit nevasta pe net cu 250 de euro. In situatia asta, ce-am facut eu? L-am bagat in pizda ma-sii", le-a spus Alin Burcea infotripistilor. Totodata, el le-a spus celor prezenti la acea intalnire de la Predeal ca „nemtii nu stiu cum sa fuga de Romania", „la Mareea, vand astia, ace, brice si carice", iar „Lucia Morariu a venit cu ideea de majorare a capitalului social al agentiilor de turism"

Consiliul Concurenței: Investigația s-a declanșat în urma unei sesizări anonime

In comunicatul de pe site-ul Consiliului Concurentei se mentioneaza ca s-a declanşat „prima investigaţie în urma unor informaţii primite printr-o sesizare anonimă înregistrată pe Platforma avertizorilor de concurenţă". „Investigaţia are ca obiect o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa comercializării produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice prin agenţii de turism. Autoritatea de concurenţă suspectează agenţiile de turism că îşi coordonează politicile comerciale în scopul impunerii unui nivel minim de preţ de vânzare a produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice şi al menținerii unui status-quo pe piaţă, începând cu anul 2013. În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile și/sau puntele de lucru ale mai multor companii active pe piaţa serviciilor turistice. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate. Platforma avertizorilor de concurenţă reprezintă un instrument care asigură anonimatul persoanelor care doresc să comunice Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la activităţile de tip cartel ale unor companii", se mentioneaza in comunicatul Consiliului Concurentei.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE