Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Contracte de paza controversate girate de Ministerul Transporturilor la Metrorex și RAR în vizorul ANAP

Postat la: 16.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pana la 1 decembrie 2015, doua entitatii cu greutate de sub tutela Ministerului Transporturilor- Registrul Auto Roman (RAR) si Metrorex au avut contrcate de paza cu firma Scorseze Security International SRL controlata de catre omul de afaceri Lucian Mursez.

Insa, patronul firmei de pază Scorseze Security International SRL, Lucian Mursez, a fost arestat în decembrie 2014, în urma unor percheziţii făcute de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul în acest caz fiind de 8 milioane de euro.

Ulterior, firma detinuta de Lucian Mursez care a asigurat ani la rand paza la metrou si RAR, a cerut falimentul la Tribunalul Bucureşti, dar magistraţii au decis intrarea firmei în insolvenţă. Cu toate acestea, conducerea Metrorex si cea a RAR a decis sa incredinteze contracte de paza tot catre o firma controlata de catre omnul de afaceri - Lucian Mursez si anume Senzor Guard Security SRL.

Astfel, pe 1 decembrie 2015- Ziua Nationala a Romaniei, cand, atentie, era zi libera, Metrorex si RAR incredinteaza contracte de paza catre firmele controlate de oameni de afaceri acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani.

La RAR, contractul cu firma lui Mursez este secret de serviciu

Registrul Auto Roman a comunicat catre ZIUAnews ca are in derulare un contract subsecvent de prestari servicii de paza pe o durata de un an de zile. „Obiectivul acestuia este asigurarea pazei la sediul RAR-RA din Bucuresti si a 38 de reprezentante ale sale din teritoriu de catre SC SENZOR GUARD SECURITY S.R.I si subcontractantii sai.

Acest contract a fost semnat in baza unui Acord cadru de prestari servicii de paza a carui valabilitate este de 18 luni de la data de 01.12.2015", se precizeaza in raspunsu; directorulyui general al RAR, George Dinca. Insa, conducerea RAR a refuzat sa precizeze care este valoarea contractului cu firma controlata de omul de afaceri Lucian Mursez si nici care este tariful orar decontat de catre RAR.

Metrorex a atribuit contracte de pază unor afaceriști cercetați pentru evaziune fiscale

In schimb, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a transmis catre ZIUAnews ca „Paza la SC Metrorex SA este asigurată de asocierea firmelor NEI GUARD SRL, GRUP EST SECURITY SRL și NITRO GUARD SECURITY SRL pentru o perioadă de 30 de luni, începând cu data de 01.01.2015". Totodata, conducerea Metrorex a anunta ca „atribuirea contractului s-a efectuat cu respectarea prevederilor legale, iar valoarea acordului cadru a fost de 8.882.052,88 lei, fără TVA", iar „valoarea lunara a contractului este de 1.295.466,73 lei, fără TVA, la un tarif orar de 9,295 lei, fără TVA".

Insa, trebuie precizat ca firma Nei Guard SRL este controlata de catre omul de afaceri Mihai Neicu care este cercetat de catre DIICOT intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciul estimat la sapte milioane de euro. De asemenea, patronul firmei Grup est Security SRL, Dan Misăilă, a fost săltat în aceasta primăvară de procurorii DIICOT, fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani, iar ulterior si-a bagat firma in insolventa.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE