Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Hotel de lux pentru șmecherii din Ministerul Transporturilor întreținut din banii companiei CFR Marfă

Postat la: 16.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a solicitat luna trecuta, conducerii Ministerului Transporturilor, in frunte cu ministrul Dan Marian Costescu, sa precizeze "Cine sunt persoanele din aparatul central al Ministerului Transporturilor și din afara acestuia, precum și din unități aflate în subordinea/autoritatea Ministerului Transporturilor care beneficiază de locuință de serviciu gratuit sau contracost în imobilul cu destinațía locuințe de intervenție deținut de Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" - S.A pe strada Turda, nr. 98, bl. 29 A, Sector 1, București?" si care este cuantumul lunar al chiriei pe care-l achita.

Dar, conducerea Ministerului Transporturilor a refuzat sa comunice aceste informatii. Insa, ZIUAnews va prezenta cativa dintre chiriasii de lux, dar si cat platesc acestia si ce dotari au fost facute in ultimele luni din banii companiei CFR Marfa. Practic, pentru dotarea si amenajarea spatiilor acestor asa zise locuinte de interventie, cu o suprafata locuibila medie de circa 100 mp, CFR Marfa a platit sume uriase, chiar daca compania este pe pierdere si in program de privatizare, insa nu a putut da macar o prima de Paste pentru angajati de nici 100 de lei. Astfel, smecherii din Ministerul Transporturilor a ajuns sa aiba conditii de lux, platind, in medie pe zi, circa 40 de lei, adica in jur de 9 euro.

Director cu apartament în Capitală, dar stă cu chirie la CFR Marfă

Printre chiriasii de lux ai blocului de pe strada Turda care beneficiaza de confort ca la un hotel de cinci stele se numara doi directori cu greutate din Ministerul Transporturilor. Astfel, directorul Directiei Economice, Petre Neasca, locuieste in apartamentul de 2013 si plateste o chirie lunara de 1.177,86 de lei. Insa, potrivit declaratiei de avere, Petre Neacsa detine o vila si un apartament in Rm Valcea, dar si inca un apartament in Bucuresti. Cum sta cu chirie, cand el detine locuinta in Capitala?

Numai Curtea de Conturi si conducerea Ministerului Transporturilor poate preciza. In schimb, directoarea Directiei Juridice a Ministerului Transporturilor, Anisoara Cornila, a facut o perioada naveta de la Giurgiu, dar a renuntat pentru confortul incredibil oferit de apartamentul 801, unde plateste doar 996,84 de lei. Tot aceeasi suma ca si Cornila achita lunar si eterna consiliera a ministrilor si secretarilor de stat, Veronica Merticariu, pentru faptul ca locuieste in apartamentul 804. Consilierul ministrului Dan Costescu venit de la Oradea, Cristian Silaghi sta la apartamentul 315 cu o chirie de numai de 923, 83 de lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE