Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Boloș, preotul lui Hellving de la Ministerul Transporturilor, face presiuni pentru încălcarea legii în favoarea băieților deștepți

Postat la: 15.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Demiterea recenta a secretarului de stat de la Ministerul Transporturilor, Dorin Mitan, nu a fost o surpriza decat atunci cand a fost numit. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, debarcarea lui Mitan a fost grabita si de presiunile enorme ale secretarului de stat Marcel Bolos, sustinut si garantat de catre directorul SRI-Eduard Hellving, pentru inscaunarea pe acest post a prietenului sau Valentin Trifan.

Dar aceasta mutare dorita de Bolos a esuat. In schimb, Marcel Bolos face la ora actuala presiuni uriase asupra conducerii CNADNR si CFR SA ca sa angajeze firme de avocati pentru exproprierile si litigiile privind terenurile destinate infrastructurii rutiere si feroviare. Insa, intentia lui Bolos este ilegala, intrucat la art 20 al Hotărârii de Guvern nr. 581/1998 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Căi Ferate "C.F.R." - S.A., prin reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, stipuleaza foarte clar: „Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune, de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la «S.M.F.» - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii.".

Mai mult, la alineatul (1) al articolului 21 din anexa acestei hotarari se mentioneaza: „Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii.". Si aceleasi reglementari sunt stipulate si in Hotararea de Guvern privind functionarea si organizarea CNADNR. Dar secretarul de stat Marcel Bolos vrea cu orice pret ca anumite firme de avocati agreate de el, dar pe bani multi, sa preia aceste servicii desi CNADNR si CFR SA dispune de personal specializat si bine pregatit pentru asa ceva. Ca atare, Bolos impreuna cu directoarea Directiei Juridice a Ministerului Transporturilor, controversata Anisoara Cornila, incearca sa-l pacaleasca pe noul ministru al Transporilor, Sorin Buse, sa cada in plasa aranjamentelor regizate de cei doi si sa accepte angajarea unor firme de avocati pentru exproprieri si ligitii de acest gen.

Preotul Boloș s-a remarcat prin exterminarea psihică a subalterinilor

Trebuie precizat ca Bolos este un fost preot misionar, fost şef al Direcţiei Patrimoniu Imobiliar de la Primăria Oradea, şi fondator al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul aceleiaşi instituţii. Din 2012 acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013 a devenit director AMPOST. În luna mai a anului 2014, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că l-a găsit pe Marcel Boloş în triplă incompatibilitate pentru că a exercitat simultan mai multe funcţii în sectorul public.

Potrivit ANI, Marcel Boloş s-ar fi situat sub incidenţa Legii nr. 161/2003 pentru următoarele: În mai - iunie 2012, Boloş a fost director în Primăria Oradea, la Finanţări Internaţionale şi, în acelaşi timp, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Apoi, între 1 ianuarie 2013 - 1 ianuarie 2014, Marcel Boloş a fost director al aceleaşi direcţii din Primăria Oradea precum şi director general adjunct în Ministerul Transporturilor. De asemenea, în octombrie - decembrie 2013, orădeanul Boloş cumulase funcţiile de director general adjunct în Ministerul Transporturilor şi de director general al Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA, din sectorul public. Totodata, fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus l-a numit pe Marcel Ioan Boloş în Consiliul de Administraţie al Tarom, în martie 2015, batandu-si astfel joc de ceea mai mare companie aviatica din Romania. Practic, Marcel Bolos este un preot misionar, deci fără parohie şi fără salariu, care a slujit din pasiune o bună perioadă de timp la Biserica Sf. Duh Mângâietorul de lângă Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea. El a fost hirotonit diacon în 2008, şi doi ani mai târziu a fost uns ca preot, pe vremea când conducea Administraţia Imobiliară Oradea.

Pe data de 27 octombrie 2013, directorul general al AM POS Trasnsport de la acea vremea, Marcel Boloş, s-a remarcat prin trimiterea unui email către şase dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi din instituţie, cărora le propune o metodă diabolică pentru înlăturarea a unei directoare din subordinea sa. "Cătălin (nr. Costache Cătălin, director adjunct la AM POS Transporturi), acum când ai o nouă şefă (pe care sper să o terminăm psihic) te rog să nu uiţi de problemele actelor adiţionale şi de dosarul pentru domnul SS Donescu". Şefa pe care Marcel Boloş vrea să o termine psihic împreună cu Cătălina Costache este Liliana Georgeta Barna, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale de Management a Fondurilor Europene (DGMFE) din Ministerul Transporturilor.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE