Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Germania va crește vârsta de pensionare la 69 de ani

Postat la: 16.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Banca Centrală a Germaniei și-a propus să crească vârsta de pensionare la 69 de ani până în anul 2060. Această decizie este influențată de imbătrânirea populației și are ca scop relaxarea presiunii puse pe sistemul statal de pensii.

Germanii vor avea parte de o scădere a nivelului pensiilor, iar cetățenii care nu au asigurări private ar putea vedea reduceri chiar mai devreme decât au anunțat reprezentanții Băncii Centrale a Germaniei.

Tarifele mai mari la asigurări vor pune o presiune mai puternică pe contribuabili, deși ar putea păstra stabil sistemul de pensii. O împovărare fiscală mai amplă are consecinţe negative asupra dezvoltării economice.

"Pentru a evita împovărarea cetăţenilor, vârsta legală de pensionare trebuie ajustată", a anunţat Banca Centrală. Banca va crește treptat vârsta de pensionare, planul prezent fiind creșterea acesteia la 67 de ani până în 2030.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE