Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia invită experți NATO la Moscova pentru 'consultări' privind securitatea

Postat la: 02.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a invitat experți NATO pentru a discuta securitatea în Europa și în special survolarea Mării Baltice, a anunțat luni ministerul rus al Apărării, în contextul tensiunilor între Moscova și Alianța Nord-Atlantică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Experții militari sunt invitați la Moscova în septembrie pentru consultări privind situația politică și militară în Europa', a indicat ministrul adjunct al apărării, Anatoli Antonov, într-un comunicat, fără a da alte detalii privind modul în care vor fi organizate aceste consultări.

Potrivit oficialului rus, securitatea și 'reciprocitatea' zborurilor militare deasupra Mării Baltice vor fi o 'prioritate' a acestor consultări. Țări non-membre NATO vor fi de asemenea invitate, a adăugat el.

Un înalt responsabil al Alianței a explicat pentru AFP că a primit detaliile 'mai multor propuneri' de cooperare pe care Moscova le-a făcut în cadrul 'Consiliului NATO-Rusia', reunit chiar după ce summitul de la Varșovia a aprobat întărirea NATO pe flancul său oriental, la începutul lunii iulie.

'Aliații le vor studia cu atenție înainte de a stabili următoarele etape', a declarat el, adăugând că 'o reciprocitate militară transparentă și o reducere a riscurilor au un potențial considerabil pentru a ameliora stabilitatea și securitatea în zona euro-atlantică '.

Țările baltice, care sunt membre NATO, au acuzat în mod constant Rusia în ultimele luni de încălcare a spațiului lor aerian și de survolarea Mării Baltice. La rândul său, Pentagonul a acuzat Rusia de numeroase manevre periculoase deasupra Mării Baltice.

Moscova, la rândul său, a acuzat Washingtonul de trimitere a unor 'avioane spion' invizibile pentru radarele rusești. Relațiile dintre NATO și Rusia sunt cele mai reci de la sfârșitul Războiului Rece și aproape înghețate de la declanșarea crizei ucrainene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE