Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bibliotecarul Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot, fără costum de protecţie, Canalul Mânecii

Postat la: 31.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Avram Iancu, un bibliotecar în vârstă de 40 de ani, din Petroşani, este primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, performanţa realizată în noaptea de luni spre marţi fiind omologată de Channel Swimming Association. A avut nevoie de patru încercări pentru a obţine performanţa dorită.

Avram Iancu (40 de ani), de profesie bibliotecar, a înotat încontinuu 18 ore şi jumătate şi a reuşit, la cea de a patra încercare, să devină primul român care traversează, fără costum de neopren, Canalul Mânecii. Avram Iancu a pornit în cursă luni, la ora 9.30 şi a încheiat-o marţi dimineaţă, la 4.30, ora României. A înotat de la Shakespeare Hill Beach, o plajă situată între Dover şi Folkestone (Anglia), până pe malul francez, în zona Cap Gris Nez, locul cel mai aproape de coasta Marii Britanii. Hunedoreanul a parcurs 42 de kilometri, înfruntând apa rece, de 16 grade Celsius, curenţii puternici şi refluxul.

Românul Andrei Roşu a reuşit o performanţă similară, dar echipat cu costum de neopren. Efortul depus de Avram Iancu a fost resimţit din plin, iar înotătorul a recunoscut, după cursă, că are dureri de nedescris, dar este extrem de fericit pentru reuşita sa. Avram Iancu a înotat şi pentru a promova strângerea de fonduri pentru sculptura lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului.

Avram Iancu s-a aflat la cea de-a patra încercare de a traversa înot Canalul Mânecii fără costum de neopren, aşa cum prevăd normele de omologare ale Channel Swimming Association (CSA) - organizaţia acreditată în acest sens. A mai încercat, în august şi octombrie 2014 şi apoi în august 2015, dar a eşuat la circa 15 kilometri de malul francez, după ce organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă pentru că valurile şi curenţii mării i-ar fi pus viaţa în pericol. De la prima traversare înot a Canalului Mânecii, în anul 1875, doar 1.344 persoane au reuşit această performanţă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE