Tenis de pandemie
Postat la: 14.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Luăm o pauză cu fotbalul, după două săptămâni în care tenisul a revenit pe marile arene. Deschiderea a făcut-o US Open, la Flushing Meadows, cu tribunele golite de pandemie, care a alungat și mai toate stelele de prim rang ale clasamentelor mondiale.
Turneul american fără Nadal și Federer, ca și fără Barthy și Halep, primele două clasate din topul WTA, rima perfect cu tribunele pustii de pe Arthur Ashe Arena, iar riscul asumat de Novak Djokovici, nr.1 mondial în ierarhia băieților, l-a costat cu mult mai mult decât o infectare cu coronavirus. Sârbul a fost pur și simplu descalificat de un arbitru necruțător, care a sancționat excesiv ghinionul lui Nole de a expedia (neintenționat!) o minge spre arbitra din spatele său. Gestul - regretat prompt și însoțit de scuzele cuvenite - se putea pedepsi și cu o amendă usturătoare, perfect regulamentară, de altfel - dar arbitrul cu pricina o fi ținut morțiș să rămână și el în istoria acestei triste ediții a US Open, în care vântul a bătut prin tribune.
Așa s-a ajuns ca finala de duminică noaptea să se dispute între Dominic Thiem (3 ATP) și Alexander Zverev (7 ATP), un meci-maraton, de peste patru ore, în care Thiem, după ce a cedat primele două seturi, le-a câștigat pe următoarele trei: 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6, cu tie-break epuizant în decisiv! În schimb, finala feminină, dintre Osaka și Azarenka, putea oferi o uriașă surpriză, după ce bielorusa şi-a adjudecat primul set cu 6-1. Era evident de mai multă vreme că niponei afro-americane, de numai 22 de ani, i se urcase la cap succesul financiar din ultimii doi ani, de peste 40 milioane de dolari. La polul opus, Victoria Azarenka revenise miraculos, la 31 de ani, într-o finală de la US Open, după o eclipsă de aproape șase ani, în care devenise mamă, traversasei un complicat divorț, confruntându-se și cu o serie de accidentări. Mărturisesc că am ținut cu Vika Azarenka- plecată încă de la 15 ani în SUA, departe de Bielorusia dictatorială a lui Lukașenko! - dar, din păcate, diferența de aproape un deceniu dintre cele două jucătoare și-a spus până la urmă cuvântul: 1-6, 6-3, 6-3 în favoarea niponei. Păcat, dar bine că Simona nu a riscat să traverseze Oceanul, în condițiile în care, e drept, nici Țiriac nu se oferise să-i mai pună la dispoziție unul dintre jet-urile sale de lux, cum a făcut acum, pentru turneul de la Roma.
Între timp însă, de la Istanbul ne-a sosit o veste bună: Patricia Țig a câștigat primul ei turneu WTA din carieră, marcând astfel un comeback asemănător cu al Victoriei Azarenka. Sigur, devenind și ea mamă în 2019, eleva și soția antrenorului Răzvan Sabău are tot viitorul în față, la cei numai 26 de ani ai săi (88 WTA). Cealaltă finalistă de la Istanbul, răsfățata canadiancă Eugenie Bouchard, fostă nr.5 mondial, dar ajunsă acum pe...272 WTA, e altă jucătoare care și-a propus să revină, după ce şi-a irosit ani buni din cei 26 pe care îi are, făcând pe diva sexy și publicând fotografii provocatoare pe Instagram și în reviste de modă. Se pare totuşi că i-a venit mintea la cap, dezvăluind că, profitând de pandemie, s-a pregătit serios în pauza competițională la Las Vegas, cu Steffi Graf și Andre Agassi. Și s-a văzut, de vreme ce a reintrat la Praga de pe locul...330 WTA, urcând după turneul de acolo pe 272, pentru ca finala (pierdută) de la Istanbul s-o aducă până pe locul 163. Patricia Țig, în schimb, a ajuns după frumoasa ei victorie din Turcia (2-6, 6-1, 7-6) pe locul 58 WTA, devenind astfel a doua cea mai bine clasată româncă, după Simona Halep, în ierarhia mondială a momentului. Este de dorit și de așteptat, aşadar, ca și marile firme de echipament sportiv să-i facă oferte pentru o ținută demnă de poziția și valoarea ei!...
Pentru Simona, turneul de la Roma este menit să-i asigure atingerea vârfului de formă la Roland Garros-ul care debutează luni și unde țintește, evident, o nouă mare victorie. Până acolo, va avea de trecut în Italia peste câteva jucătoare importante din topul WTA, între care, pe partea ei de tablou, apare din nou și sperietoarea Muguruza. Sunt încrezător însă și mă aștept la un nou parcurs de succes pentru tenismena noastră, aflând mai ales că Daren Cahill îi va fi din nou alături. La Roma și la Roland Garros.
Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)
ULTIMA ORA
-
ESTE ACEASTA O FOTOGRAFIE INEDITĂ CU CHIPUL LUI EMINESCU?
Așa cum nu bănuiam vreodată în căutările mele, azi am dat peste o imagine care ar putea fi una dintre cele mai importante pe care le-am văzut în ultimii ani; un presupus portret inedit al lui Eminescu. Povestea descoperirii ei datează din 1968 și la vremea respectivă a fost subiectul unei serioase anchete de presă.
-
Situație complicată, inextricabilă și extrem de periculoasă în Orientul Apropiat
Istoria recentă, cea de după 1948, anul fondării statului Israel, contează mai mult probabil decât istoria recentă a oricărei alte regiuni a lumii. Istoria recentă a regiunii, cea a ultimilor 80 de ani, e mereu vie, prezentă, revizitată de toți participanții la interminabilul conflict care face neîntrerupt prima pagină a ziarelor de pretutindeni, mai ales din Occident și din lumea arabo-musulmană.
-
Diana Șoșoacă nu poate candida: CCR a admis contestația împotriva candidatei SOS România la Președinția României
Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială.
-
Claudiu Tarziu după interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă: "Atenție cu democrația pe scări!". Si alti politicieni au reactionat cu aceeasi vehementa fata de decizie
Liderii AUR iau atitudine fata de decizia CCR de interzicere a candidaturii la prezidentiale a Dianei Șoșoacă. După George Simion care a spus ca niciunui român nu i se poate lua dreptul de a candida si a atras atentia ca asta i se poate intampla si lui, Claudiu Tarziu a avut o reactie pe Facebook:
-
Ciolacu verifică zonele lovite de inundații acum trei săptămâni: Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă
Liderul PSD a ajuns în zonele afectate de inundațiile devastatoare din urmă cu trei săptămâni. Marcel Ciolacu s-a declarat mulțumit de eforturile depuse de autoritățile locale care lucrează la refacerea infrastructurii distrusă de ape.
-
Procesul care a îngrozit Franţa - Filmările în care Gisèle Pelicot era violată de bărbați, prezentate pentru prima dată în public
Pentru prima dată, videoclipuri şi fotografii au fost difuzate vineri, în prezenţa publicului, la aşa-numitul proces al violurilor din Mazan, Franța, dar acest lucru nu a schimbat poziţia inculpaţilor, care au susţinut aproape toţi că au crezut că participă la un „scenariu" libertin.
-
S-a aflat recent cum reușește Michael Schumacher să comunice în prezent, iar detaliile sunt sfâșietoare
Michael Schumacher a avut, weekendul trecut, prima sa apariție publică de la tragic accident suferit cu 11 ani în urmă pe pârtia de schi. Aceasta a fost o întâlnire cu un grup mai mare de apropiați, în contrast cu cercul restrâns de persoane care îi sunt aproape în mod constant.
-
Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
Până la 600 de oameni au fost împuşcaţi mortal în câteva ore de militanţi având legături cu al-Qaida într-un atac comis în august asupra unui oraş din Burkina Faso, potrivit unei evaluări de securitate a guvernului francez, care aproape dublează numărul morţilor citat în rapoartele anterioare.
-
Sondaj CURS - Partidele care ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern
Un sondaj de opinie CURS de tip Omnibus realizat la nivel național, în perioada 10 - 23 Septembrie 2024, indică faptul că formarea noii majorități în urma alegerilor parlamentare din decembrie ar fi dificil de realizat dacă PSD și PNL nu vor continua alianța de guvernare.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Americanii îl trimit acasă pe KWI și-i pun în offside camarila!
- 2.Am numărat bisexualii de la vârful statului român. Și m-am înspăimântat!
- 3.Falsificarea Istoriei nu aduce decât vrajbă între români și evrei! O replică la declarația lui Zubin Metha
- 4.Crima împotriva păcii a fost (aproape) perfectă!
- 5.De ce are nevoie Iohannis de imunitate ca de aer
- 6.În apărarea Babilonului: Levantul n-a cucerit niciodată Persia!
- 7.Virgil Popescu a furat de a rupt
- 8.De la cartierul-dormitor la orasele de 15 minute
- 9.Fără vize în America. Ce păzesc masonii pe care îi plătim de la buget?
- 10.Ziua în care liberalii pleacă de la măcelărie
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu