Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Marele plan al lui Marcel Ciolacu pare să funcționeze: lovitura dată în luna ianuarie

Postat la: 30.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe finalul anului 2023, atunci când se scria Legea Bugetului, premierul Marcel Ciolacu a angajat cheltuieli care păreau nerealiste.

Întrebat cum vor fi acoperite creșterile de pensii și salarii, premierul a insistat că în anul 2024, ANAF se va schimba și va avea un grad de colectare mult mai bun, ceea ce va aduce veniturile necesare la bugetul de stat pentru toate cheltuielile. Prima lună din 2024 pare să confirme că pariul lui Marcel Ciolacu funcționează. ANAF avea ca plan să aducă la buget 35,12 miliarde de lei, dar a colectat cu 5% mai mult, respectiv 37 miliarde de lei.

Este un semnal important, dat fiind că primul trimestru este crucial pentru colectarea de impozite la bugetul de stat.
În 2024, deficitul bugetar este estimat la 86,6 miliarde de lei (5% din PIB în termeni cash), față de 89,9 miliarde lei (5,68% din PIB) realizat în 2023, un nivel încă ridicat și asupra căruia persistă semne de îndoială, având în vedere că este un an electoral încărcat, cu riscuri în ce privește derapajele la cheltuieli ale statului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE